Çarşamba, Haziran 18

Hollanda 2-0 Romanya



Stat: Stade de Suisse Wankdorf
Hakemler: Massimo Busacca, Matthias Arnet, Stephane Cuhat
Hollanda: Maarten Stekelenburg, Johnny Heitinga, Demy de Zeeuw, Robin van Persie, Orlando Engelaar, Arjen Robben (Dk. 61 Dirk Kuyt), Wilfred Bouma, Tim de Cler, Klaas Jan Huntelaar (Dk. 83 Vennegoor), Ibrahim Afellay, Khalid Boulahrouz (Dk. 58 MelchiotMario).
Romanya: Romanya: Bogdan Lobont, Cosmin Contra, Sorin Ghionea, Gabriel Tamas, Razvan Rat, Banel Nicolita (Dk. 82 Florentin Petre), Razvan Cocis, Cristian Chivu, Paul Codrea (Dk. 72 Nicolae Dica), Adrian Mutu, Marius Niculae (Dk. 59 Daniel Niculae)
Goller: Dk. 54 Klaas Jan Huntelaar, Dk. 87 Robin van Van Persie (Hollanda)
Sarı Kart: Dk. 78 Cristian Chivu (Romanya)

Yatar mı yatmaz mı derken ;2 golle 3 puanı kapan Hollanda,gruptan lider çıkmış olmayı garantilemiş olsa bile, futbola olan saygısını gösterdi.Zaten Romanya'ya yatsa başları çok ağrıyacaktı.Sorunu kökünden halledip ''kardeşim ben Romanya'yı yeniyorum siz aranızda oynayıp,benle birlikte yukarı gelirsiniz'' demiş oldu,yedek ağırlıklı sahaya çıkan Van Basten'in öğrencileri.Ne kadar yedek desekte Van Persie,Robben filan yine vardı.Van der Sar'ı da dinlendirmeyi tercih etmiş.Ancak,oyuncularda bir rahatlık vardı,tartışılmaz;Yenilseler pek tınlamayacaklardı sanki.Romenler sayısız gol fırsatı kaçırdı maç boyunca.Mahalle takımı gibi diyecemde mahalle takımları daha iyi.Neyse Hollanda ya teşekkür ederiz demek istemiyorum çünkü zaten oynamak zorundalardı.

Hiç yorum yok: