Cumartesi, Temmuz 21

Küçük Şeytanlar

Bir çok kişi Fenerbahçe'nin Cihat Arman'ın sarı kaleci kazağından aldığı Sarı Kanaryalar lakabı ile ilgili az çok fikir sahibidir. Ancak efsaneleşen 1952-53 sezonu kadrosunun Küçük Şeytanlar olarak anıldığını çoğu insan bilmez. 
Fenerbahçe, 1951-52 sezonu sonunda 4 önemli ismini (Selahattin, Erol, Samim, Hilmi) Adaletspor'a kaptırmış, Lefter'i Floransa'ya yolcu etmiş, bunun üzerine futbola veda futbolcular (Cihat, Halit, Murat, Ahmet) da eklenince 1952-53 sezonu öncesinde sıkıntılı bir döneme girmişti. Fenerbahçe'nin tek çaresi vardı ve gençlere güvenmek zorundaydı. İşte bu gençler, o sezon İstanbul Ligi'nde çıktığı 18 maçta 4 beraberlik alarak sezonu 2.Beşiktaş'ın 3 ve 3. Galatasaray'ın 9 puan önünde namağlup tamamlayıp, attığı 44 gole karşılık kalesinde sadece 9 gol görerek önemli bir başarıya imza attı. Onlar Küçük Şeytanlardı...

Dolayısıyla doğru cevap Siyah Çoraplılar olacaktı. Sizlere aslında yanıltıcı bir şık olan, ama belki de daha önce hiç duymadığınız 'Küçük Şeytanlar' efsanesini aktarmak istedim. Oy kullanan herkese teşekkür ederim. 

Hiç yorum yok: