Pazartesi, Haziran 9

Almanya 2-0 Polonya



Stat: Wörthersee
Hakemler: Tom Henning Ovrebo, Geir Age Holen, Erik Raestad.
Almanya: Jens Lehmann, Marcell Jansen, Clemens Fritz (Dk. 56 Bastian Schweinsteiger), Mario Gómez (Dk. 75 Thomas Hitzlsperger), Miroslav Klose (Dk. 90 Kevin Kuranyi), Michael Ballack, Philipp Lahm, Per Mertesacker, Lukas Podolski, Christoph Metzelder.
Polonya:Artur Boruc, Pawel Golanski (Dk. 75 Marek Saganowski), Dariusz Dudka, Jacek Bak, Euzebiusz Smolarek, Jacek Krzynowek, Maciej Zurawski (Dk. 46 Roger Guerreiro), Marcin Wasilewski, Michal Zewlakow, Wojciech Lobodzinski (Dk. 65 Piszczek), Mariusz Lewandowski.
Goller: Dk. 20 ve 72 Lukas Podolski (Almanya)
Sarı Kartlar: Dk. 64 Bastian Schweinsteiger (Almanya), Dk. 40 Euzebiusz Smolarek, Dk. 60 Mariusz Lewandowski (Polonya)

Ne kadar maçta kavga,kırmızı kart v.b bişey olmasa da en gergin maçlardan biriydi.
Hatırlayacağımız üzere Dünya kupasında ki maçın öncesi ve sonrasında,Almanlar ve Polonlar birbirlerine girmişlerdi.Bu maçın öncesinde şehirde sık sık karşı karşıya gelmişler,ancak seyrettiğimiz görüntülere göre sadece atışmışlar.Burun burunalar ama herhangi bir olay yaşanmamış.Maça geçelim.Almanlar tam bir takım oyunu oynayarak başladılar maça ve sonuna kadar da öyleydiler.Özellikle Klose defans arkasına çok iyi sarktı maç boyunca.Attıkları ilk golde ofsayt yok deniyorsa,Polonya'nın sonu golle bitecek olan tehlikeli pozisyonu da ofsayt değildi.Polonya maç boyunca kopmadı oyundan,sadece 2.golden sonra moralleri bozuldu o kadar.Eleme gruplarında boşuna 1. olmadıklarını gösterdiler bir nevi.8 numaralarını(Krzynowek) çok beğendim iyi mücadele etti.Almanlarda ise takım oyunu olduğu için öne çıkan isim pek yoktu.Polonya asıllı Klose ve Podolski atak yönünden Polonyayı bitiren isimlerdi.Mario Gomes'in ise attıkları 2.golde topu şans eseri kaldırması dışında yaptığı çok uç bir şey yoktu.Hırvatlar bugünkü oyunlarını devam ettirirlerse Almanlar grupta 1. olur.

Hiç yorum yok: