Pazar, Eylül 7

Herkes Haddini Bilecek


Avrupa Şampiyonasında üçüncü olduk derken Dünya Kupası elemeleri başladı.Grubumuzun çok zorlu olmadığını,ama sağlam mücadele gerektirdiğini öncedende belirtmiştik.İlk maç Ermenistan maçıydı.Fatih Terim bu savaş değil diyip durdu.Futbolcularada bunu aşılamış olacak ki ilk yarı berbat bir oyun vardı.İkinci yarı küçük kıvılcımlar işe yaramış olsada ilerisi için güzel şeyler pek söylenemez.Lakin aralıklı ve uzun bir maraton olarak düşünürsek toparlanacaktır takım.Önemli olan 3 puanı almaktı.Amaa sen futbolcularını daha iyi motive edip Ermenistanı parçalatırcasına oyun oynatmıyorsun ki.Savaş değili bırak,sen oyuncunu motive et boşver siyasi ılımlılığı.Gerektiğinde siyasi yöndende hazırlamak gerekir oyuncuları (Bkz.4-1lik Yunanistan maçı).Maç boyu 10 dakikada bir'den 9 kere Cumhurbaşkanı(!) ile Ermeni tarafının yanyana oturmasını izledik,reklam niyetine.Gidin sıcak mesajlarınız dışarıda köftecinin orda verin.Adamlar(!) senin namusun olan İstiklal Marşını ıslıklasın,sende kurşun geçirmez camın arkasından sırıt,hadi be! İstiklal marşı ıslıklama,bayrağın üstüne basma,v.b Gazi Paşamızın karşı çıktığı gibi bu durumlara bende karşıyım.Türkiye'de ki maçta aynısı yapılmamalı ama sahada hesabı sorulmalı.Bu kadar kelam ettikten sonra maça dönelim.İlk yarı kötüyüz demiştik.İkinci yarı biraz düzelen takım ilk golünü 61'Tuncay,ikincisini de 77'Semih ile buldu.İlk 3 puan iyi oldu.Ermeni deplasmanı zor gibi gözüksede aslında kolaydı.Bu galibiyetin devamı gelirde Dünya Kupasına katılırız,umarım.

Stat: Hrazdan
Hakemler: Tom Henning Ovrebo, Geir Age Holen, Jan Peter Randen (Norveç)
Ermenistan: Berezovski, Arzumanyan (Dk. 35 Khachatryan), Voskanyan, Mkrtchyan, Hovsepyan, Pachajyan, Tateosyan, Arakelyan, Artavazd Karamyan, Manucharyan (Dk. 76 Arman Karamyan), Mkhitaryan (Dk. 66 Zebelyan)
Türkiye: Volkan, Gökhan Gönül, Gökhan Zan, Servet, Hakan Balta, Emre, Mehmet Aurelio, Arda, Tuncay (Dk. 65 Ayhan), Semih (Dk. 86 Gökhan Ünal), Mevlüt (Dk. 55 Kazım)
Goller: Dk. 61 Tuncay, Dk. 77 Semih (Türkiye)
Sarı kartlar: Dk. 56 Mkhitaryan (Ermenistan), Dk. 68 Gökhan Zan (Türkiye)

Hiç yorum yok: