Cuma, Kasım 21

Viyana Tekrar (2-4)




Geç olsun güç olmasın diyerekten bir girizgah yapalım.Milli takımımızın hayatımda gördüğüm belki de en güzel oynadığı hazırlık maçıydı.Goller deseniz çok Avrupaiydi.Gerçi öyle olmayacakta ne olacak,Tuncay ve Aurelio ikiside Avrupa'da oynuyor.Biri futbolun güya doğduğu yer olarak kabul edilen İngiltere,diğeri ise en iyi 3 ligten birine sahip olan İspanya'da oynuyorlar.Orta sıra takımları da olsa liglerinin tozunu yutmuş takımlar bunlar.En iyisi Tuncay'dı maçta.Ardından Aurelio diyebiliriz.Biraz Sabri,Birazda Gökhan Gönül diye devam ettirebiliriz bu listeyi.Mehmet Yıldız ile Ayhan vasatı aşamadılar.Dediğim gibi tempolu,bol gollü,seyir zevki yüksek bir maçtı.Tam bir takım gibiydik.Organize ataklar çok güzel gelişti ve iyi sonlarla bitti.Zafer anılarımızı tazelemeye gittiğimiz Ernst Happel stadından yine bir geri dönüş (bkz.gol yedikten sonra maçı çevirme) hikayesiyle dönmüş olduk.Gurbetçilerimizde takımı yalnız bırakmadılar.Yalnız dikkatimi çeken bir şey var.Üstünde Adana Demirspor yazan bir Türk bayrağı vardı.Bizim bayrağımız;İngiltere,İspanya v.b hiç bir ülkenin bayrağına benzemez üstüne ne bir yazı ne bir resim ne başka bir şey monte edilmez.Kanunen suçtur.Vatanımızı hepimiz çok seviyoruz ama bunu yapmaları yanlış geldi bana.Türk Bayrağının yanına Adana Demirspor bayrağı açarsın bomba gibi olur ama bu bana göre bir ayıptır!

Stat: Ernst Happel
Hakemler: Manuel Grafe, Detlef Scheppe, Kai Voss (Almanya federasyonu)
Avusturya:Gspurning, Garics (Dk. 46 Standfes), Stranzl, Scharner (Dk. 87 Prödl), Ibertsberger (Dk. 46 Arnautovic), Hölzl, Leitgeb (Dk. 71 Stankovic), Saumel (Dk. 64 Aufhauser), Fuchs, Ivanschitz, Okotie (Dk. 46 Hoffer)
Türkiye: Volkan, Gökhan Gönül, Gökhan Zan, Eren, Hakan Balta, Kazım (Dk. 84 Sinan), Sabri (Dk. 69 Serkan), Mehmet Aurelio (Dk. 87 Selçuk), Ayhan (Dk. 80 Nuri), Tuncay (Dk. 72 Caner), Mehmet Yıldız (Dk. 46 Halil)
Goller: Dk. 38 Mehmet Aurelio, Dk. 41, 47, 62 Tuncay (Türkiye), Dk. 28, 53 Hölzl (Avusturya)
Sarı kartlar: Dk. 34 Sabri (Türkiye), Dk. 49 Ivanschitz (Avusturya)

Hiç yorum yok: