Pazar, Aralık 21

San Lorenzo OFF (1-3)











































San Lorenzo'nun kazandığı halde şampiyon olacağı bir 90 dakika,günler öncesinden heyecanını yaşadım bu maçın.Maç saati geldiğinde ise ekran başındaydık. Tribünler coşmuş bir vaziyetteydi.Sarı - Laci tribünlerin açtığı dev bayrağı ileri geri sallayıp deliler gibi tezahürat yapmaları yine günlerinde olduğunun göstergesiydi. Maç boyu susulmadı (iki takımada 13-14binlik yer ayırıldı). Ve maç başlamıştı,kontrolü elden bırakmadan takımlar ileri çıkmaya başladı.İlk yarıda tehlike yaratan ataklar bir elin parmağını geçmedi belki,biz gol beklerken Lorenzolu Silvera,Forlin'in üstüne hayvan gibi gelince çarpışma kaçınılmaz oldu,bu çarpışmanın etkisiyle yere yığılan iki oyuncudan Forlin bilincini kaybetti ve dilini yuttu(-ğu sanılıyor). Gözleri kayıp,titremeye başlayınca bir anda buz kestiğimi hatırlıyorum.Sağlık ekipleri geç geldi ve yaklaşık 6-7 dakika sağlık ekipleri müdahelede bulundu.İki oyuncuda hastaneye kaldırıldı.Forlin götürülürken suratının mosmor olduğunu gördüm.Bu konu hakkında açıklama yapılmadı.Geçmiş olsun diyoruz. Oyuna 7 dakika eklendi ve bu uzatmanın 3.dakikasında Riquelme'nin ortası Viatri'nin kafasıyla buluştu ve Boca tribünleri yıkılmaya başladı. Soyunma odasına bu avantajla gitti Boca. Devre arasında taraftarlara itfaiye yardım etti ve o sıcakta su ile kendilerine geldiler.
İkinci yarıya kuyruğu sıkışmış bir vaziyette başlayan San Lorenzo,Boca'nın daha çok üstüne gelmeye başladı.Sertliklerde arttı tabii Avrupa'da Arjantin'deki gibi müdaheleler direk kırmızı ile cezalandırılması gerekirken orada bazen kart bile verilmiyor,ilginç. Değer yargıları farklı demek ki ama kurallarda kural sonuçta,her neyse.Dakikalar maç bitimine 30 dakika kaldığını gösterdiği sıralarda sahneye ,Real Madrid,İnter,Atletico Madrid gibi takımlarda uzun süre forma giyen Solari çıktı.Gol olacağını tahmin etmediği vuruşta genç kalecimiz Javier Garcia bacak arasından kaçırdı ve skor 1-1'di.Baskıyı tribünlerle birlikte arttıran Boca 76'da dengeyi bozdu.Riquelme yine sahnedeydi.Güzelce sıyrılıp yaptığı ortaya dokunan Palacio affetmedi.İşte tam bu dakikadan sonra San Lorenzolu futbolcular tüm çirkefliklerini sahada gösterdiler.Taraftarın yapmadığı şeyi onlar yaptılar.Karşısındakini biçmesinden tut,hakeme şiddetli itiraza kadar tüm yolları denediler.Maçı 9 kişi tamamlayabildiler.Ayrıca her iki taraftada bir çok oyuncu sarı kart gördü.Bunlardan Vargas ve Riquelme,Tigre maçında cezalı. San Lorenzoluların hareketlerine rağmen hırslanıp 3'ü buldu,oyunun sonlarında oyuna dahil olan ve ilk denemesinde gole yaklaşmasına rağmen ikinci pozisyonunda golü bulan Chavez ile farkı ikiye çıkardı. Bizide ayağa kaldırmıştı bu gol.Maç böyle bitti ve Boca,San Lorenzoyu saf dışı bırakmış oldu.Son maçta Boca tek farklı mağlup olsa bile şampiyonluğunu ilan edecek,Tigre'nin şampiyon olması için iki veya üstü fark atması gerekecek.Az kaldı Boca...

1 - San Lorenzo : Agustín Orión; Adrián González, Gastón Aguirre, Nicolás Bianchi Arce, Aureliano Torres; Pablo Barrientos, Christian Ledesma, Juan Manuel Torres, Santiago Solari (m.89, Santiago Hirsig); Gonzalo Bergessio y Andrés Silvera (m.20, Cristian Chávez y m.30, Juan Menseguez).

3 - Boca Juniors: Javier García; Hugo Ibarra, Julio César Cáceres, Juan Forlín (m.20, Facundo Roncaglia), Claudio Morel Rodríguez; Fabián Vargas (m.80, Cristian Manuel Chávez), Sebastián Battaglia, Jesús Datolo; Juan Román Riquelme; Luciano Figueroa (m.63, Rodrigo Palacio) y Lucas Viatri.

Goles: 0-1, m.41: Viatri. 1-1, m.61: Solari. 1-2: m.76: Palacio. 1-3, m.91: Chávez.

3 yorum:

Alfredo dedi ki...

Riquelme'nin Tigre maçında olmaması da büyük dezavantaj.Ancak bu maçtan da puan veya puanlar alıp şampiyonluğumuzu ilan edicez...
Biliyorum ağzımdan bal damlıyo :D

B. dedi ki...

tek farklı mağlubiyete bile yatılabilir :p
yok yenmeliler riske atmamak lazım

KrAlex dedi ki...

Son maçta da kazanacağımızı düşünüyorum..Umarım yanılmam..(: