Perşembe, Nisan 2

Amanlı OL! (1-2)

Güzel başlayıp kötü biten bir maç diye özetlersek bazılarına haksızlık olur.Mesela Fatih Terim'e yine yeni ve yeniden kadroda hatalar,yanlış oyuncu değişiklikleri zamanlama hataları,Fenerbahçeli futbolculara olan garezi.Ayrıca bir başka eleştirim Federasyona ki bu maçı Ali Sami Yen'e vermesi.Sakın yanlış anlaşılmasın,derbi yaklaştığından yada Fenerbahçeli olduğumdan yazmıyorum bunu.Milli takım maçını yorumluyorum ve doğruya doğru yazmak zorundayım.Attığımız golden sonrasını saymazsak,destek adına pankart ve bayraklardan başka hiç bir şey yoktu.Bu kadar önemli bir maçı neden daha büyük yada herkesin gidebileceği bir stadta oynatmıyorsun.Neden Ali Sami Yen,neden Saracoğlu yada neden İnönü.Biri diğerinin stadı diye gitmiyor.Tezahürat adına kimin stadında olursa kendi tezahüratını Türkiye'ye çeviriyor.Bağırırsa bağırıyor.Neden İngilizlerin Wembley'i kullandığı gibi bizde kendi Olimpiyat stadımızı kullanmıyoruz.Neden yapıldı o stad,neden sadece 15 günde bir Belediye takımı 50 kişiye oynuyor tribünde 80 bin kişilik stad'ta! Yapıyorsanız adam gibi yol rüzgarlık bir şey yapın doldursun millet stadı.Madem o kadar kusru var neden oraya yaptın.Bu sorular uzar gider bunun adına ayrıca konu bile açabiliriz.Bir çok suçlu var dedik.Suçlu demişken bir ak kaşık verelim;Adı Daniel Güiza.Ne de güzel oynadı 10 dakika bile olsa İspanya'nın uzatmalarda attığı golün asistini yaptı ve Türkiye'ye puan kaybettirdi.Ali Sami Yen'e ilk ayak basışıydı,bir daha ayak basacaksın oraya gözler üstünde olur ona göre! Şu tabloda Afrika'ya ancak izleyici olarak gidebiliyoruz.İspanya'yı saymıyorum,Bosna 4 puan fark açtı,Belçika arkanda,Estonya bile bir galibiyetle yanına geliyor.Yazık diyorum sadece.İspanya karşısında 6 puan kaybedecek kadar oynamadık,hatta en az 3 puan hakettik bile diyorum.Ama sen İspanya maçlarında ne olacağını bilmiyorsun ve kendini en kötüsüne hazırlanmak zorundasın.6 puan alamayacak gibi diğer maçları ciddiye alman gerekiyorken,Bosna'dan 7 gol yiyen Estonya'yla bile berabere kalıyorsan gülerler sana Dünya Kupası dediğin zaman.E ben şey,Brezilya'da aynı böyle,İtalya'da hep son anda çıkıyor,bizde geçen sefer son anda çıktık bilmem ne dersen de geçmiş olsun bu zihniyete derim.Sıradaki maçlar 5 ay sonra bekle babam bekle...

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Michael Riley, Peter James Kirkup, Philip Richard Anthony Sharp (İngiltere)
TÜRKİYE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Hakan Balta, Emre Aşık, İbrahim Üzülmez, Tuncay Şanlı, Mehmet Aurelio, Emre Belözoğlu, Arda Turan (Dk. 88 Nuri Şahin), Nihat Kahveci (Dk. 77 Batuhan Karadeniz), Semih Şentürk (Dk. 81 Sabri Sarıoğlu)
İspanya: Casillas, Sergio Ramos, Marchena, Pique, Capdevilla, David Silva (Dk. 74 Busquets), Xavi, Senna (Dk. 67 Cazorla), Xabi Alonso, Riera, Torres (Dk. 86 Güiza)
Goller: Dk. 26 Semih (Türkiye), Dk. 62 Xabi Alonso, Dk. 90+2 Riera (İspanya)
Sarı Kartlar: Dk. 37 İbrahim Üzülmez, Dk. 42 Emre Aşık, Dk. 56 Semih Şentürk, Dk. 90 Emre Belözoğlu (Türkiye), Dk. 45 Xavi, Dk. 64 Sergio Ramos (İspanya)

Takımlar O G B M A Y P
1.İspanya 6 6 0 0 13 2 18
2.Bosna-Hersek 6 4 0 2 18 7 12
3.TÜRKİYE 6 2 2 2 6 5 8
4.Belçika 6 2 1 3 10 11 7
5.Estonya 6 1 2 3 5 15 5
6.Ermenistan 6 0 1 5 3 15 1

Hiç yorum yok: