Pazar, Nisan 12

Bir Derby Della Capitale Daha Geçti

Son yılların en iyi Derby Della Capitale'lerinden biriydi kuşkusuz.Derbi adına kart ve gerginliğe doyamadık diyebiliriz,bu derbi haftasının ilk derbisinde.Lazio uzun süredir yapamadığı şeyi yapıp Roma'ya doğru düzgün gol atabildi.Maça hızlı başlamaları,daha 10 dakika geçmeden 2-0 olması buna en büyük etkendi.Roma'da 10'da karşılık verdi,Roma derbisinin vazgeçilmezi Mexes'le (Mexes'e karşı derbi harici özel bir ilgi duymuyorum).10 dakikada maç üste gitti desek iddaa adına yanlış olmaz.Kısacası,gol adına da doyumsuz bir derbi yaşasakta, fazlalık Lazio'nun olunca güzel olmadı tabii ki.İkinci yarıda da goller devam etti.Lazio farkı 2'ye çıkardı Roma tekrar farkı De Rossi'yle indirsede,Lazio son dakikalarda Roma'nın umudunu kaybettirdi.Derbi adına tribünsel bir olayı pek göremesekte illa ki sokaklar karışacak,ses bombaları atılıp,karşılıklı atışmalar olacaktı.Tekrar sahaya dönersek her zamanki gibi Mexes'in kırmızısının yanı sıra Panucci ve Lazio'dan Matuzalem kırmızı kart gördü.Bunların yanında teknik ekipte boş durmadı.Gerginliği bol derbileri daha bir seviyoruz,ne de olsa ruhumuza işlemiş amatör ruh...

ne ayaksınız!

Depremde yaşamını yitiren vatandaşları için çok güzel ve takdir edilesi bir kenetlenme örneği...
böyle olağanüstü durumlar haricinde bu tip bir tabloyu görmek istemediğimizi de belirtelim


Lazio-ROMA 4-2 (2-1)

MARCATORI: Pandev (L) al 2', Zarate al 4', Mexes (R) al 10' del p.t.; Lichtsteiner (L) al 13', De Rossi (R) al 35', Kolarov (L) al 40' s.t.

Lazio (4-4-2): Muslera; Lichtsteiner (dal 29' s.t. De Silvestri), Siviglia, Rozenhal, Kolarov; Brocchi, Ledesma, Matuzalem, Foggia (dal 35' s.t. Mauri); Zarate (dal 20' s.t. Rocchi), Pandev. (Carrizo, Diakhite, Dabo, Meghni). All: Rossi.

ROMA (4-3-2-1): Doni; Motta, Mexes, Panucci, Riise; Brighi (dal 20' s.t. Tonetto), De Rossi, Pizarro (dal 44' s.t. Taddei); Perrotta (dal 10' s.t. Menez), Julio Baptista; Totti. (Artur, Loria, Diamoutene, Cassetti). All: Spalletti.

ARBITRO: Morganti di Ascoli Piceno.

Hiç yorum yok: