Pazartesi, Nisan 20

Eskiyi Arattı (1-1)


Bizim derbiden sonra bu derbide de eskisine nazaran iyi bir mücadele göremedim.Futbolun endüstriyelliğe doğru emin adımlarla gidişinin çok büyük ve somut göstergeleridir bunlar.Boca-River derbilerinin çok eskilerini tabii ki bilemeyiz,yayınlanmaya bile 2-3 senedir başlandı ülkemizde ama gelen görüntüler her şeyi anlatıyordu zamanında.Buna rağmen Boca tribünleri üzerlerine düşeni yaptılar.İçimden gelen bir şeydir ki Boca tribünlerine hangi maçını izlesem eşlik etmişimdir.Bazen bilerek bazen de farkında olmadan.Daha bomba tribünlerini görmüş ve onlara eşlik etmiştim,bu yönden bakarsak daha fazlasını beklemiyor değildim.Eşlik derken bildiğin kısımları söylemasyon gerisini kafiyeyle sallamasyon tarzında... Uzatmadan maça geçelim;Maç boyu Boca'nın daha üstün bir oyun oynadığını söyleyebilirim.Ancak River,bir deplasman takımının yapması gereken şeyleri yerine getirince ve buna birazda Boca'nın şanssızlığı eklenince ortaya 1-1 gibi bir sonuç çıktı.Goller izlemeye değerdi.Bocamızın golünü efsane Palermo atarken;Gallardo,River'a 1 puan getiren golü attı.Oyuna en büyük hareketliliği sonradan oyuna giren Diego Buonanotte getirdi River adına yoksa sonuç daha farklı olabilirdi.Boca'da ise,Claudio Morel,Battaglia ve özellikle Chavez çok iyi işler yaptı.Palacio'yu unutmamam gerekir.Daha farklı olmalıydı,yenmeliydik! Bir Superclasico daha geride kaldı...


BOCA: Roberto Abbondanzieri; Hugo Ibarra, Julio Cáceres, Juan Forlín, Claudio Morel Rodríguez; Fabián Vargas, Sebastián Battaglia, Cristian Chávez; Nicolás Gaitán; Rodrigo Palacio y Martín Palermo. Director técnico: Carlos Ischia.

River: Daniel Vega; Paulo Ferrari, Gustavo Cabral, Nicolás Sánchez, Cristian Villagra; Gustavo Bou, Oscar Ahumada, Nicolás Domingo; Marcelo Gallardo; Cristian Fabbiani y Radamel Falcao García. Director técnico: Néstor Gorosito.

Goles:
58´ Martín Palermo (Boca), 68´ Gallardo (River)

Arbitro: Gustavo Bassi.
Público: 55.000, apróximadamente.

Hiç yorum yok: