Pazar, Mayıs 3

Fenerbahçe Ölmez! (1-2)

Söz konusu Beşiktaş maçları olunca;Son 6 karşılaşmanın galibi,son 5 maç'ı 2-1 yenmiş çubukluyu saygıyla selamlayarak başlayalım yazımıza.Gerek maç öncesi yenen yemekler gerek kaliteli(!) Türk medyamızın eşi benzeri bulunmaz çoğu boş kafalı yorumcusu gerekse Beşiktaşın ligde daha iddialı bir konumda bulunması ve derbiler harici(unutuldu) Fenerbahçe'nin kötü oyunu,bu maçın rahat rahat Beşiktaş lehine bir skorla biteceğini düşündürttü çoğuna.Ancak bu sezon oynadığımız en iyi maçlar derbiler olduğu için içimizde umut ve inanç vardı ki ben bir an bile düşünmedim yenilmeyi karşılığında kupa almayı v.s Bu inancı maç başladığı gibi rakibine deplasmanda üstünlük kuran çubuklularımızda da görünce içim rahatladı.Maçta çeşitli totemlerim vardı hepsi tuttu.Mesela Galatasaray maçında pek uğur getirdiğini söyleyemeyeceğim 'The Rising Sun Over Europe' atkım ve maç anında rakip atağa kalkınca yaptığım bir takım hareketler.Belki saçmalıyorum ama bu totem olayı güzel bir şey.Neyse,oyuna ağırlığını koyan Fenerbahçe demiştim.İlk yarıda göze çarpan önemli bir hata yoktu.İkinci yarıda bariz bir hata Beşiktaş golünü getirmişti mesela ve bununlada sınırlı değildi irili ufaklı bir takım hatalar.Ama tekrar tekrar tebrik etmek lazım,hepsi formanın hakkını vererek oynadılar.Fenerbahçe formasının ağırlığını taşıdılar.Yenilselerde aynı şeyler geçerliydi.Ama bu oyun belli etmişti Fenerbahçe'nin İnönü'de Beşiktaş'ı bunaltacağını.Fenerbahçe formasının ağırlığı derken Emre'yi unutmadan yazalım.Güzel mücadele etti orta sahada çok iyi işler yaptı.Ancak,Deivid'in! kendi takım arkadaşının! boğazına sarılması gösterdi ki,Emre bu takımın oyuncusu değildir.Fenerbahçe'de ben böyle bir şey görmedim.Yazıklar olsun Emre! Halen kabullenemiyoruz.. Gökhan Gönül'e gelirsek eski takımında oynadığı mevkii olan stoper'de ilk defa ter döktü Fenerbahçe formasıyla ve elinden gelenin en iyisini yaptı.Bunun dışında birbirinden ayırmak istemiyorum oyuncuları.Oyuna sonradan girenler pek faydalı olamadı.Güiza'da ilk yarıdaki oyununu ikinci yarıya taşıyamadı,Semih'le çok iyi işler çıkarmışlardır ilk yarıda.Bunun haricinde söylenecek pek bir şey yok.Ligin alt sıralarında oynayan takımlarada şöyle oynayıp puanları toplasaydınız.Şampiyonluk turunu çoktan atmıştınız.Neyse o konuyu kapattık bir kaç hafta önce. Ama bu sonuç göstermiş oldu ki:Fenerbahçe ÖLMEZ ve Fenerbahçe bitti demeden bu lig bitmez!
Stat: BJK İnönü

Hakemler: Yunus Yıldırım, Serkan Gençerler, Volkan Narinç

Beşiktaş: Rüştü, Ekrem Dağ, İbrahim Toraman, Gökhan Zan(Cisse dk 46), İbrahim Üzülmez, Holosko, Fabia Ernst(Serdar Özkan dk 71), Sivok, Tello, Delgado(Yusuf dk 46), Bobo.
Yedekler: Hakan, Serdar Kurtuluş, Zapatocny, Uğur
TD: Mustafa Denizli

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Ali Bilgin, Gökhan Gönül, Yasin, Roberto Carlos, Selçuk, Emre Belezoğlu(Deniz dk 56), Uğur, Deivid(Gökhan Emreciksin dk 87), Semih(Kazım dk 64), Guiza.
Yedekler: Volkan Babacan, Can, Wederson, Maldonado,
TD: Luis Aragones
Goller: Güiza (dk 32), Semih (dk 54) (Fenerbahçe), Holosko (dk 64) (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Gökhan Zan (Beşiktaş) Roberto Carlos (Fenerbahçe).

Hiç yorum yok: