Cumartesi, Mayıs 2

İngiltere Alt Ligleri Son Hafta!

İngiltere Championship,1. ve 2. ligde son haftaya girilirken çok kritik maçlar var.Denk getirmeye çalışsalar gelmeyecek maçlar...

Championship'ten başlayalım;Ligde ilk 2 doğrudan Premier Lig'e çıkarken 3,4,5,6. takımlar Premier Lig'e çıkan 3. takım olmak için Play-off oynuyorlar.Wolve çıkmayı garantiledi.Sheffield bu hafta yener Birmingham'da puan kaybederse yer değiştiriyorlar.Puan eşitliği halinde gol averajına bakılıyor genel olarak tüm İngiltere alt liglerinde.Birmingham'ın 16,Sheffield'ın 25,Reading'in ise 33 gol averajı var.Reading'in direk çıkma şansı bulunuyor.İşin ilginci bu hafta Reading - Birmingham maçı var.Sheffield ise rahat olan Crystal Palace deplasmanına çıkıyor.Düşme hattında ise Barnsley yada Norwich lige veda edecek.Barnsley'in -14,Norwich'in ise -11 gol averajı.Puan olarak dezavantajı olan taraf Norwich olsa da Norwich,küme düşmesi kesinleşen Charlton'dan deplasmanda 3 puan alır,Barnsley'de Plymouth deplasmanından puansız dönerse işler karışır.

Gelelim 1.lige;
Burada da ilk 2 direk bir üst lig olan Championship'e çıkıyor. 3,4,5,6. takımlar Play-Off'la bir üst lige çıkma mücadelesi veriyor.İlk 2 belli oldu Leicester ve Peterborough.Play-Off'lara kalan takımlarında sadece sonuncusu belli değil ve kalan maçın ismi harika.Play-Off'a kalacak son takımı belirleyen maç: Scunthorpe-Tranmere maçı,tam bir final.Küme düşme hattında ise Crewe,şampiyon olan Leicester ile karşılaşacak averajı:-20.Carlisle ise Play-Off'u garantileyen Millwall'la karşılacak.Averajı:-15 Bu 2 takımın şansları matematiksel olarak devam ediyor.Ancak şuan küme düşme potasındalar göründüğü gibi.Hattın üstünde aynı puanlı 2 takım bulunuyor.Brighton rahat olan Stockport ile karşılacak.Averajı:-16. Son olarak averajı -1 olan Northampton var.Play-Off'u garantileyen Leeds deplasmanındalar.

Sırada 2.lig var;
2.ligde ise ilk 3 takım 1.ligi yolunu tutacak.Şuan 1.lik koltuğunda oturan Brentford garantiledi 1.ligi.Ancak 2.ve 3. tam olarak belli değil.Wycombe(78),Exeter(76),Bury(75) şeklinde sıralanmaktalar.Bunlardan ikisi direk çıkacak diğeri Play-Offlara kalacak.Wycombe evinde,diplerde ama rahat olan Notts County'i konuk edecek.Averajı:22. Exeter,rahat olan Rotherham deplasmanına çıkacak.Averajı:14. Bury ise evinde rahat konumda olan Accrington ile karşı karşıya gelecek.Averajı:19. Evet gelelim Play-Offlara yukarıda saydığımız takımlarda en düşük puana sahip olan Play-Off'a gidecek.Onun haricinde Gillingham ve Rochdale Play-Offlara kaldılar. 1.ligde olduğu gibi burada final niteliğinde bir maç var.O da Dagenham Red-Shrewsbury.Yenen Play-Off'a gider.Beraberlik puan avantajı olan Dagenham'a yarar. Küme düşme hattı ise 2 takımla sınırlı burada.Luton çoktan düştü. Grimsby,Chester City'nin 3 puan önünde.Sürpriz yaşanması pek beklenmiyor ama olası(!) durumu yazayım. Grimsby'nin averajı -18,Chester City'nin ise -37. Grimsby evinde rahat Macclesfield'a yenilir,Chester City evinde Darlington'a 20 civarı gol atarsa(!) düşmekten kurtulur.

Alt liglerde son haftaya girerken insanı ihya eden bir heyecan var.Tanrı Millwall'u korusun :)

Hiç yorum yok: