Perşembe, Mayıs 21

UEFA Kupası Adında Bir Sayfa Kapandı (Shakhtar Son Şampiyon)

Beklediğimiz final geldi ve geçti.Güzel anılar bıraktı,kimi sevindi kimi üzüldü ama en çok eğlenenler bizimkiler oldu.Kaliteli de bir maç oldu diyebiliriz,tabii ki Şampiyonlar ligi ayarında olmuyor ama Şampiyonlar ligi üçüncüleri iyi iş yaptı bu sezon UEFA'da,hakeza finale çıktılar.Kaliteli oyun diyorduk;Shakhtar daha yerden ve teknik bir oyun sergilerken,Werder tipik bir büyük takım havasında oynayıp belli başlı ayaklarına güvendi desem yanlış olmaz sanırım.Werder'in eksikleri şüphesiz ki maçın skorunu doğrudan doğruya etkiledi ama eksiklere rağmen fena değildi hatta,oyunun kısada olsa bazı zaman dilimlerinde topa hakim olmuşlardı.Doğrusunu söylemek gerekirse bu onlara yetmedi,önlerine gelen bazı fırsatları da değerlendiremeyince maçı en fazla uzatmış oldular.Kaleci hatalarından sayılabilecek karşılıklı birer gol gördük.Ancak Werder kalecisi Wiese çok iyi bir maç çıkardı yediği 2.gol dışında.Dönüp baktığımda Werder'de öne çıkan çok isim yok.Sağ kanatlarını hiç beğenmedim.Mesut Özil'i de Diego ile görmek lazım ama sanki milli takım adına çok büyük bir kayıp değil gibime geldi.Sadece dünkü maçla kesip atmak yanlış olur bir kaç defa daha izlemek lazım,bu maçta iyi değildi bir kaç pas dışında.Naldo en hırslı oyunculardan biriydi,kupa rakibe giderken gözlerinden okunuyordu.Pizarro bu maçta kendi performansının altındaydı ama yine de iyi bir oyuncu olduğunu düşünmekteyim.Werder demişken Lucescu'yu sevmediğimi dolayısıyla kupanın Werder'e gitmesini istediğimi belirteyim.Shakhtar'a geçelim,son yıllarda tekrar ön plana çıkan takım oyununu iyi şekilde sahaya yansıtıyorlar ve meyvesini son bir kaç sezondur alıyorlar.Srna diyelim,maçın en iyisiydi şahsımca.Bir kaptanın nasıl kaptan olacağını sahada gösteriyordu dün gece.Rolü büyüktü,kupayı kaldırırken sahada boş boş dolaşıp kupayı haksızca kaldıran kaptanlardan değildi özetlersek.Ofansif hattaki unsurları birbirleriyle iyi anlaşıyordu ve savunma da üstüne düşeni yaptı Ukrayna temsilcisi.Werder duran toplardan etkili olacaktı ki öyle oldu.Shakhtar'da takım oyununu sahaya yansıtacak,yerden oynayacaktı maçtan önce beklenen buydu,gerçekleşti de.
Son UEFA Kupası böylece ilk defa Ukrayna'ya gitmiş oldu.Bizde hayatımızda unutamayacağımız bir final yaşadık.Çok allandırıp ballandırılası olmasada yaşanan güzellikler Şükrü Saracoğluna,Mabede yakıştı.
Stat: Fenerbahçe Şürü Saraçoğlu
Hakemler: Luis Medina Cantalejo, Jesus Calvo Gudamuro , R. D. Perez Del Palomar (İspanya)
Shakhtar Donetsk: Pyatov, Srna, Kucher, Chygrynskiy, Rat, Ilsinho (Gai dk. 100), Lewandowski, Fernandinho, Willian, Jadson (Duljaj dk. 112 ), Luiz Adriano (Gladkiy dk. 90 )
Werder Bremen: Wiese, Fritz (Pasanen dk. 95), Prödl, Naldo, Boenisch, Niemeyer (Tziolis dk. 103), Frings , Baumann , Mesut Özil, Pizarro, Rosenberg (Hunt dk. 78)
Goller: Luiz Adriano (dk. 25), Naldo (dk. 36), Jadson (dk. 97)
Sarı Kartlar: Frings, Fritz, Tziolis, Boenisch (Werder Bremen), Srna, Lewandowski, Ilsinho (Shakhtar Donetsk)

Hiç yorum yok: