Pazar, Ekim 18

Real Madrid 4-2 Valladolid

Sevilla mağlubiyeti,4 maçlık galibiyet serisinin bitimi ve takımın ilk zorlu maçında tökezlediği anlamına geliyordu. Medya'nın da yazıp çizmesiyle Cristiano'ya bağlanmıştı iyi skor ve güzel oyunlar. İlk yenilgi gerçekleşince de "Cristiano yoktu!" yorumları gelecekti elbette. Bizim kaliteli(!) medyamızla bir bakıma benzeşmekteler. Sevilla deplasmanını hatırlayacak olursak; Casillas olmasaydı ile başlayan bir çok cümle kurabiliriz. Neyse ki milli maç arasıyla toparlanıldı ve eski Real Madrid görüntüsü tekrar çizilmeye başlandı. Sadece Cristiano'nun yada tek bir yıldızın iş yaptığı diğerlerinin yattığı bir görüntü Real Madrid ismine kesinlikle yakışmamakta bana göre.
Gelelim Valladolid performansına. Raul maçın ilk kısımlarında yine kolundaki pazubanda yakışır bir şekilde takımını uçurmaya başladı. Murat Kosova'nın da dillendirdiği gibi Raul Madrid! 2.golden sonra hücumu kesti ve rakibi arkada kabul etmeye başladı. Valladolid'in golü kaçınılmaz olmuştu ve fark 1'e indi. Ardından bereberlik şansını da değerlediremediler. Granero ilk yarıda,bir maç önce kötü bir performans sergileyen Marcelo ise maçın tamamına yakın bir kısmında en iyiler arasındaydı. Hakeza Lass. En kötü performans kısmına ise Benzema'yı koyabiliriz. Pellegrini'nin neden bu kadar uzun süre oyunda tuttuğunu anlamak güç. Yerine giren (72') Higuain milli mesai yorgunu olsa bile,yine kendisiyle aynı dakika oyuna giren Kaka ile birlikte oyuna tekrar hareketlilik getirdi. Maçı koparanda Huguain oldu,ilk yarının son dakikasında Marcelo'nun 3-1 yaparak Real Madrid'i rahatlattığı gibi.
Barcelona'nın da Valencia deplasmanında puan kaybetmesiyle puan farkı 1'e düştü. Önümüzdeki yani 8.hafta rakip S.Gijon.
iki resim arasındaki ...Real Madrid: Iker Casillas; Sergio Ramos, Pepe, Albiol, Marcelo; Granero, ''Lass'', Xabi Alonso, Van der Vaart (Kaká, m.72); Raúl (Drenthe, m.82) y Benzema (Higuaín, m.72).

Real Valladolid: Jacobo; Pedro López, Luis Prieto, Nivaldo, Arzo; Nauzet (Manucho, m.58), Borja (Pelé, m.79), Rubio, Marquitos, Héctor Font (Bueno, m,.78); y Diego Costa.

Goles: 1-0, m.13: Raúl. 2-0, m.18: Raúl. 2-1, m.29: Nauzet. 3-1, m.45: Marcelo. 3-2, m.53: Marquitos. 4-2, m.79: Higuaín.

1 Barcelona 7 6 1 0 17 3 19
2 R. Madrid 7 6 0 1 21 6 18
3 Sevilla 7 5 0 2 14 5 15
4 Deportivo 7 5 0 2 11 6 15

Hiç yorum yok: