Cumartesi, Aralık 5

2010 Dünya Kupası #Gruplar

FIFA'nın sitesinden takip ettim kura çekimini. Şu torbalarda biz de olmalıydık demenin bir lüzumu kalmadığı için o konuyu açmıyorum. Onun için sadece katılan takımlara odaklanmak gerek. Torbalar biraz ilginçti ve beklenen,birden fazla ölüm grubunun olabileceğiydi. Ancak,çoğu büyüğe ciddi anlamda kolay gruplar düşebildi. Kimi gruplarda neredeyse sıralamalar bile belli gibi...

A grubu: Güzel grupların başında geliyor A grubu. Meksika ve Uruguay bir üst tura çıkar ve Güney Afrika grubun kaderini belirleyen takım olur. Fransa bir hüsran daha yaşar düşüncesine sahibim.
B grubu: Nijerya,eski Nijerya olma yolunda büyük bir yol kat etti deniliyor. Eğer öyleyse Arjantin ile birlikte çıkarlar. Ancak şöyle bir soru var ki Arjantin'in performansı nasıl olacak? Cevap iyi ise,Yunanistan'ın şansı yok!
C grubu: İngilizler biraz asılırlarsa bu grubun lideri olurlar. ABD,Slovenya ve özellikle Cezayir'in aralarında yapacakları maçlar kaderlerini belirler.
D grubu: Grubun Avrupalıları Almanya ve Sırbistan turlayabilir. Ama özellikle Sırplar Gana tarafından zorlanabilir. Gana bir üst tura çıkar mı? Neden olmasın?
E grubu: Güzel gruplardan biri de E grubu. Hollanda liderlikte fazla zorlanmaz gibi gözükse de Japonya ve Kamerun'un nasıl oynadıklarını bilmiyorum. Çok çekişmeli maçlar oynanır gibi gözüküyor.
F grubu: İtalya ve Paraguay diyorum. Ancak Slovakya bu iki takımdan en az 4 puan alırsa Slovakya üst turda demektir.
G grubu: Brezilya geçen Dünya Kupasında olduğu kadar olmasa da yine favorisi şampiyonluğun. Kore averaj takımı olur görüşündeyim. Portekiz ile Fildişi Sahilleri arasındaki maç 2.yi belirler.
H grubu: İsviçre beraberlikleriyle öne çıkar bu grupta. Bu sebepten olacak ki,grubun kaderini belirleyen takım olabilirler. İspanya'nın performansı merak ediliyor. Aynı şekilde devam edip gruptan çıkarlar. Honduras'ın 1-2 sürpriz sonuç alması olası.

Meraklısına: Kahin falan değilim. Tahminlerimi söyledim.

Ve gelelim en güzel kısıma... Brezilya ve İtalya'nın desteçisi olacağız tabii ki. Uruguay'da da Lugano var. Yalnız değilsin Tota! İzlerken sempati uyandıran takımlar da olacaktır. Keşke Türkiyemiz canımız ciğerimiz de olsa diyor ve yazıyı sonlandırıyoruz...

Hiç yorum yok: