Pazar, Şubat 28

Veda (agg 2-3)

Maçın üstünden bir kaç gün geçti ve maç bittiği an sahip olduğum düşünceyle şu an arasında bazı farklılıklar var. Gruplarda tek farklı galibiyetler,nefret ettiğim defans takımı görüntüsü,aklı hücumdan yoksun bir hoca falan filan. Taraftar da son maçı saymazsak eski havasında değildi açık konuşmak gerekirse. Zico'lu yada insan gibi oynadığımız dönemlerde olsa şu elenişe kahrolmaya devam ederdim. Sadece maç gecesi ve bir kaç gün etkisinde kalmayla geçmezdi şu an olduğu gibi. Liverpool'u zorlarız bile derdim,çünkü gol atmayı biliyorduk! 
Acı bir itirafta bulunayım. Daum bu kafasıyla devam ederse. Her ama her maçta,gol attıktan sonra takımı hemen geriye çekmeye kalkarsa, ne lig ne kupa hiç bir başarı gelmez bu böyle biline.
Yazmaya malzemen mi yok sürekli Daum'a çatıyorsun? Evet! Malzeme yok! Daum'dan başka eleştirilecek durum yok çünkü. Kondisyon olarak vasata yakın bir takımım olduğu için hücumu düşünmüyorum diyorsan,geride daha çok yoruluyorsun haberin yok diyorum ben de. Gol yememek için kapanan takımlar,gol atmak için önde basan,sürekli golü düşünen takımlardan (özellikle Lille gibi hızlı çıkabilen ve ayağa düzgün paslarla ilerleyen takımlara karşı) daha çok yorulurlar. Hem ileride daha fazla yorulsan bile en kötü bir gol daha sıkıştırma şansın var.
Aslına bakılırsa fena oynamadık, Emre sahanın en iyisiydi. Ancak,bu denli özverili oyununu görüşüm bir elin parmağını geçmez. İlk defa yan yana oynayan Önder,Bekir,Bilica,Deniz'den oluşan defans kurgusu beklenilenden daha az hata yaptı. Bekir geldiğinden beri en iyi maçını çıkartırken, Bilica yine kontrolsüz oyunuyla yürekleri ağızlara getirdi. Deniz bir iyi dört kötü. Bu takıma yakışmayan bir başka oyuncu daha. Volkan kalede iyiydi aslında,gol pozisyonunda hatası vardı yoktu tartışırsın ama bir pozisyonla rezil edilecek bir performansı yoktu. Kanatlar sönüktü. Gökhan Gönül kendince çabalasa da yine eski günlerini arattı. Vederson hakkında yazmıyorum. Selçuk diğerlerinin yükünü azalttı. Kötü oynamadı. Güiza'ya ise moral aşılandı,çıktı çabaladı ama yine atamadı. Kalan maçlarında mücadele et,sonra sen yoluna biz yolumuza... Alex fazla varlık gösteremedi. 2-0 öne geçireceği bir pozisyon vardı ki,aman Tanrım! O veya başka bir şekilde 2'yi atsak büyük ihtimalle turlardık gibime geliyor ama söylediğim gibi Daum'un kafasıyla,Liverpool'un o kötü haline bile 1 atar 3-4-5 yerdik. Yinelemek isterim; 1-2 gün etkisinde kaldım geçti,üzülmedim,üzülmüyorum...
 
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Florian Meyer, Holger Henschel, Robert Hartmann(Almanya)
 FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Önder, Bekir, Bilica, Deniz(Semih dk. 78), Gökhan Gönül, Selçuk, Emre, Vederson, Alex, Güiza(Cristian dk. 74)
Yedekler: Volkan Babacan, Okan, Gökay, Deivid
TD: Christoph Daum
Lille: Landreau, Beria, Chedjou, Rami, Emerson, Aubameyang(Toure dk. 68), Dumont(Vandam dk. 78), Mavuba, Obraniak, Hazard, Frau
Yedekler: Butelle, Gueye, Souare, Baherle, Souquet
TD: Rudi Garcia
Goller: Emre (dk. 35) (Fenerbahçe), Rami (dk. 85) (Lille)
Sarı Kartlar: Vederson, Bilica (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok: