Pazar, Mart 28

Grazie Roma! (Roma 2-1 Inter)

Şampiyonluk moduna her sene erken giren İnter bu sefer baltayı taşa vurmuş gibi gözüküyor. Üstüste kayıplar aldığı şu haftalarda, bir darbe de Roma'dan geldi. Ranieri'nin öğrencileri her maça müthiş bir inançla çıkıyor,sürekli galibiyeti düşünüyor,gol yese bile çevirmesini biliyor. Şampiyonluk inancı işte böyle birşey. Yıllardır istediğimiz Roma bu! 2007-08 sezonunda 3 puanla kaçan şampiyonluktan farklı bir şeyler var gibi gözüküyor bu sefer. 2000-01 şampiyonluğundan sonra 5 (4+1) kere 2. sırada bitirmiştik ligi. Kırın şu şeytanın bacağını...

Maça gelecek olursak; Özellikle ilk yarı İnter'i çok bunalttık. 17.dakikada Julio Cesar'ın hatasını gole çeviren De Rossi,Roma'yı öne geçirdi. Golden sonra sürekli rakibin üstüne giden Roma 2. golü bir türlü bulamadı. İnter'in imdadına ilk yarının bitiş düdüğünü çalan Morganti yetişti. 
İkinci yarıda İnter,ilk yarıya oranla daha etkiliydi. 66.dakikada Sneijder'in çabası,Milito'nun ayağından buldukları golle umutlandılar. Golden 2 dakika sonra oyuna giren Taddei,Roma'ya tam anlamıyla taze kan oldu. Uzaktan kaleyi yoklarken Toni'nin ayağından kalan top Roma'ya galibiyet golünü getirdi. Heyecan fırtınası son ana kadar devam etti. 90+4'te Milito'nun sert vuruşu direkte patlarken bizimde yüreğimiz ağzımızdaydı. 
Galibiyet dışında bir de uzun bir süre sonra,8-9 dakikada olsa Totti'yi görebilmek ayrı bir mutluluktu. Oyunda kaldığı dakikalarda takıma elinden geldiğince katkıda bulundu. Efsanesin kaptan.
Teşekkürler Roma!
 Marcatori: De Rossi (R) al 17’ p.t., Milito (I) al 21’, Toni (R) al 28’ s.t.
ROMA: Julio Sergio; Cassetti, Burdisso, Juan, Riise; Menez (dal 23’ s.t. Taddei), Perrotta, Pizarro, De Rossi (dal 29’ s.t. Brighi); Toni, Vucinic (dal 41’ s.t. Totti). All. Ranieri.
Inter: Julio Cesar; Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti; Stankovic (Pandev dal 14’ s.t.), Cambiasso (dal 32’ s.t. Chivu), Thiago Motta (dal 32’ s.t. Quaresma); Sneijder; Milito, Eto’o. All. Mourinho.
Arbitro: Morganti di Ascoli Piceno.
sol tarafa dikkat!

Hiç yorum yok: