Pazar, Nisan 4

Manchester United 1-2 Chelsea

Premier Lig pek bana göre değil ama zirvenin kaderini etkileyen bir maç oynandı bugün(dün). Chelsea uzun süredir deplasmanda mağlup edemediği Manchester United'ı bu sefer iyi yakaladı. Rakibin en etkili silahı (Rooney- Toplamda 26 olmak üzere maç başına 0.9 gol) sakatlık münasebetiyle tribünden takip edebildi karşılaşmayı. Rooney'den yoksun ManU'nun sıkıntılı olduğu her halinden belliydi,Chelsea ev sahibi gibiydi bir bakıma. Daha çok baskı kuruyor ve rakibe göre ileride daha hızlı çoğalabiliyordu. Malouda'nın tipik içeri yardırmalarından biriyle de golü buldular. Joe Cole'un dokunuşu şıktı. Maç bir süre sonra sıkmaya başlamıştı ki son dakikalarda heyecan dozu yine arttı. Sonradan oyuna giren isimlerin bu duruma katkısı büyüktü. İlk olarak Drogba 78.dakikada ManU filelerini sarsarken,Macheda 2 dakika sonra bu gole cevap verdi. Ancak,kalan dakikalar başka gol getirmeyince Premier Lig'in yeni lideri 2 puan farkla Chelsea oldu.
 Man Utd: Van der Sar, Neville, Ferdinand, Vidic, Evra, Valencia, Fletcher (Gibson 86), Giggs, Scholes (Nani 72), Park (Macheda 71), Berbatov.  
Subs not used: Kuszczak, Carrick, Rafael Da Silva, De Laet.  
Booked: Scholes, Neville, Fletcher.  
Goals: Macheda 81. 
Chelsea: Cech, Paulo Ferreira, Alex, Terry, Zhirkov, Joe Cole (Kalou 73), Deco (Ballack 82), Lampard, Mikel, Malouda, Anelka (Drogba 69). 
Subs not used: Turnbull, Sturridge, Belletti, Bruma.  
Booked: Deco.  
Goals: Joe Cole 20, Drogba 79. 
Att: 75,217
Ref: Mike Dean (Wirral).

Hiç yorum yok: