Pazartesi, Nisan 12

Real Madrid 0-2 Barcelona

Real Madrid beklenilenden farklı bir başlangıç yapmadı. Golü daha fazla arzular bir görüntüsü vardı. Vardı ama gerçekten arzulayan kimdi?! Barcelona sadece ilk 15-20 dakikalık bir bölümde bunalmış olabilir. O dakikalardan gol yemeden çıkarlarsa Real Madrid'in bu baskısı onlara avantaj olur diyordum. Öyle de oldu. Real Madrid golü bulanmadıkça paniklemeye topu ayağında tutamamaya başladı. Baskısı azalmaya başladı ki o anlarda çok kritik dakikalara girildiğinin farkındaydık. Barcelona kendine güvenerek ileri daha çok çıkmaya başladı. Baktılar Real Madrid birşey yapacak değil,haklı olarak oynamaya başladılar. Gago,Marcelo ikilisi sahada ruh gibi dolaşıp saçma sapan işler yaparken Barcelona uyanıyordu. Dakikalar 32'yi gösterdiğinde ilk sağlam ataklarında Messi ile golü buldular. İlk yarıdan akıllarda kalan,Real Madrid'in gol pozisyonu savurganlığı ve Barcelona'nın boşuna stres yaptığını anlaması oldu. Bu tip maçlarda iyi oynamak falan yetmiyor,önemli olan en ufak pozisyonu bile rakip takıma tehlikeli hale getirmek.

2.yarıda kontrol Barcelona'nın eline geçti. İstedikleri gibi oynamaya başladılar. Pozisyonları boşa harcamaya devam eden Real, 56'da 2.golü yedi. Bu yılın Madrid'i gitti,bir kaç sene öncesinin ayağa iki pas yapamayan Madrid'i geldi... Dakikalar 57'yi gösterdiğinde mallıkta sınır tanımayan Marcelo,yerini Guti'ye bıraktı. Nihayet! 60-75. dakikalar arasında Barcelona tekrar dinlenmeye çekildi. Real Madrid ne yapsa olmuyor,futbolcular iyice tutuklaşıyordu. Atamadık sonuçta ve son dakikalarda kontrol tamamen rakibin elindeydi. 
Hocaya futbolcusuna 3-5 kelam; Pellegrini'den başlayayım. Elinde zaten Real Madrid var,takımın başında kim olsa öyle yada böyle şuna yakın bir performans(galibiyet serisi) çizer. Önemli olan şu derbilerde fark yaratmak değil midir?! Neydi o sahaya çıkarttığın kadro! Bu maçı alamazsan hadi güle güle derler adama...
Cristiano, iyi başlar gibi oldu ama maçın sonu geldiğinde sırf hava civa olduğunu,çalım atmaktan başka hiç bir işe yaramadığını tekrardan anlıyorsunuz. Aynı şekilde verilen paranın da havaya karıştığını. Tebrik ederim Manchester United'ı! Adam ha 18 gol atmış ha 38. Sen derbi harici istersen her takıma 3'er 5'er diz,derbide gol atıp farkını ortaya koymazsan hiç bir işe yaramazsın. Maçta 1-0'da 10-0'da sana 3puan getiriyor. Sürekli golden yana bir futbolseverim ama Cristiano gibileri kabullenemiyorum...
Marcelo ve Gago... Sağolsunlar 9 kişiydik. 
Ne kadar formsuz olursa olsun şu maçta ilk 11'e Raul yakışırdı. Gol atamıyor kardeşim diye sayıklayanlar mı var?! 90 milyonluk olan atıyor mu? Hayır! Raul hiç değilse forması için savaşıyor,o amblemin değerini biliyor.

Sonuçta sezonun en kötü performanlarından birini çizen Real Madrid,şampiyonluk şansını zora soktu. Bu maçı saymasan,arada sadece 3 puan var bile desen,kırılan zincirin önümüzdeki haftalara etkisi olacaktır.
 Real Madrid: Casillas; Sergio Ramos, Raúl Albiol, Garay, Arbeloa; Gago, Xabi Alonso, Marcelo (Guti, m.57); Van der Vaart (Raúl, m.69); Cristiano Ronaldo e Higuaín (Benzema, 79).

Barcelona: Víctor Valdés; Puyol, Pique, Milito (Márquez, m.79), Maxwell (Iniesta, m.63); Keita, Busquets, Xavi; Dani Álves, Pedro y Messi.

Goles: 0-1, m.32: Messi. 0-2, m.56: Pedro.

Hiç yorum yok: