Perşembe, Nisan 1

Real Madrid 3-2 Atletico Madrid

Barcelona'nın galip geldiği bir haftada puan kaybı olmaması gerekirdi ve maç çokta istediğimiz doğrultuda başlayamamış. -mış diyorum çünkü hem Chacarita-Boca,hem bu maçı takip ederken bir de ertesi günü gireceğim mini sınava çalışmaktaydım. Bu açıdan detaya girmem çok sağlıklı olmaz diye düşünmekteyim.
Ancak izleyebildiğim kadarıyla konuşayım. Real Madrid geriye de düşse,o an skor kötü de olsa iyi oynuyor,kopmuyor. Bu da bu tip maçların lehe dönmesini sağlayan etkenlerden birisi. Okuduğum yorumlar ise genelde Atletico'nun gol pozisyonları haricinde fazla ileri çıkamadığı ve Real Madrid'in yine çok gol kaçırdığı şeklinde...

Xabi Alonso'nun golü 2 hafta önce Sporting Gijon'a attığı golü anımsattı bana. Direğin dibinde biraz armut biraz da fırsatçılık kokan bir gol daha. 2.golde ise Alonso'nun öyle bir pası var ki, Arbeloa'nın atamaması o pasa ve sahibine hakaret olurdu,hesap bu kadar mı yerinde yapılır?! 3.golde Atletico defansının yaptığı hatayı affetmeyen isim Higuain. O da 23 golle gol krallığı yarışında Messi'nin ardından 2. sırada bulunuyor. Dikkat ettiyseniz goller 45-60.dakikalar arasında,yani Real'in en tehlikeli olduğu 2.zaman periyodu. 45-60.dakikalar arasında 17 golümüz var. İlk sırada ise son 15 dakikalık periyot bulunmakta,gol sayısı:18...
Atletico'nun 2.golünde de maça damgasını vuran isim Alonso vardı. Topa yükselirken elinin topa gitmesiyle rakibe penaltı kazandırmış oldu. Ancak penaltıyı gole çeviren Atletico,Real'e daha fazla kafa tutamadı ve Real Madrid 3 puanı hanesine yazdırmış oldu.
Real Madrid adına,bu sezon evinde ilk yarıyı geride kapatıp,2.yarıda karşılaşmayı lehine çevirdiği 2. maçtı
Önümüzdeki hafta Santander deplasmanındayız...

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Albiol, Sergio Ramos, Marcelo, Gago, Xabi Alonso, Granero (Guti, m.82), Van der Vaart (Raúl, m.75), Cristiano Ronaldo e Higuaín (Diarra, m.89).

Atlético: De Gea, Valera (Perea, m.42), Ujfalusi, Domínguez, Antonio López; Pablo Assuncao, Tiago, Simao (Salvio, m.78), Reyes (Jurado, m.46), Agüero y Forlán.

Goles: 0-1 m.10: Reyes; 1-1, m.49: Xabi Alonso. 2-1, m.55: Arbeloa. 3-1, m.62: Higuaín. 3-2, m.67: Forlán, de penalti.
 

Hiç yorum yok: