Perşembe, Mayıs 13

Ankaragücü 0-3 Fenerbahçe

Sınavlar bitse de bizde rahatlasaydık,geç olsun güç olmasın diyerekten bir giriş yapalım. 2-3 hafta öncesinden ortamı gerilen Ankaragücü deplasmanına gidiyorduk. Son yıllardaki çoğu Ankaragücü deplasmanından farklı olarak onlar adına değişen fazla bir şey olmazken,biz şampiyonluğun en büyük adayı konumundaydık,Bursa haftayı bay geçiyor olsa bile... 
Kritik bir maçtı,puan kaybı her şeyin bir anda yerle bir olmasına neden olacaktı. Neyse ki korkulan olmadı,bu kadarını beklemediğim bir rahatlıkla net bir galibiyet aldık. Oynadık,oynatmadık.

Maçın başlarında iki tarafın da gol atmaktan öte gol yememeyi düşünür bir görüntüsü vardı. İki tarafta hata yapmamak için elinden geleni yapıyordu ama Fenerbahçe rakip kaleyi yavaş yavaş yoklamaya başlamıştı. Mehmet Topuz'un golü ise 23'te geldi. Mehmet Topuz'un kafa vuruşuna Lugano'nun üfürük teması Fenerbahçemizi öne geçirdi. Ardından Ankaragücü attı ancak korkulan olmadı,ofsayt. Volkan'ın gol yememe serisi ne kadar geç biterse bizim için o kadar iyidir... 
Ankaragücü yavaş yavaş yorulmaya başlarken,Fenerbahçe istediğini alma yolunda iyi işler yapıyordu. Vederson'un işe yaramazlığı sayesinde,zaten çok pozisyonu olmayan ilk yarıda harcanılan 2 net fırsat vardı. 90.dakika civarında kırmızı kart yese diye dua etmeye başladım. Diğer maçı rezil etmesin... 
Selçuk geçen maç olduğu gibi ilk yarıda fazla kendini göstermedi,aslında böylesi daha iyiydi. Oynadığı mevkii bunu gerektiriyor bir yerde. İlk yarının en iyi isimlerinin başında Özer gelmekteydi. Onca maçın ardından ilk defa etkisiz görünen Alex yerini Cristian'a bıraktı. Çıkarılması da iyi oldu aslında,skor ve oyun lehimizeydi,riske atılmadı.
2.yarıya Güiza'nın golüyle başladık. Emre'nin sert ve kavisli ortasını kafayla tamamlayan Güiza'nın vuruşu Serkan'a çarparak gol değeri kazanırken, Ankaragücü 2. golle birlikte maçtan kopuyordu. Golden sonra istediği oyunu daha rahat oynamaya başladı Fenerbahçe. Sertleşen mücadelede Baroni'nin müthiş golü farkı 3'e çıkarttı. Dönüşü harika oldu... Bu güzel gol Fenerbahçe'nin bu sezon resmi maçlarda atıığı 100.gol(dalya) anlamına da geliyordu. Maç bittiği an Gökçeklerin suratı görülmeye değerdi.

Bilica'yı beğendim bu maçta,Lugano zaten her zamanki gibiydi,hatayı minimumda tutarak oynadı. Mehmet Topuz'un sayılı iyi performanslarından biriydi. Son maçlarda hiç fena gözükmüyor. Özer ve Emre'de maçın iyi isimleriydi. Oyuna sonradan giren isimler bile topun Fenerbahçe'de kalmasını sağlarken,Vederson sahada sırıtan tek isimdi. 

3-5 kelime de Ankaragücü taraftarıyla ilgili bir şeyler yazayım. Bursaspor kardeş takımındır destek verirsin,rakibe baskı kurmaya çalışırsın,tamam eyvallah ama anneler günündesin be mübarek! Anneler günü olmasa da ana be kardeşim! Tüm stad küfret tamam da anne dışında adı geçen küfrünüz mü yok?! Bu mudur insanlık?! Sahaya bildiğin taş atmak mıdır?! Be insaf! Yada ne yaparsanız yapın kime ne değil mi?!
STAT: Ankara 19 Mayıs
HAKEMLER: Kuddusi Müftüoğlu, Mustafa Emre Eyisoy, Nihat Mızrak
ANKARAGÜCÜ: Serkan, Geremi, Koray, Muhammet, Broggi, Rajnoch(Vassell dk. 65), Mehmet Çakır(Murat dk. 65), Hürriyet, Sapara, Rothen(Kağan dk. 83), İlhan:
YEDEKLER: Bora, Ediz, Cihan, Adem
TEKNİK DİREKTÖR: Roger Lemerre
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül(Bekir dk. 80), Lugano, Bilica, Vederson, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre(Deivid dk. 73), Özer, Alex(Cristian dk. 46), Güiza:
YEDEKLER: Volkan Babacan, Semih, Deniz, Gökhan Ünal
TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum
GOLLER: Mehmet Topuz (dk. 23), Güiza (dk. 46), Christian (dk. 67)
SARI KARTLAR: Lugano, Cristian (Fenerbahçe), Rothen, Muhammet (Ankaragücü)

Hiç yorum yok: