Pazar, Mayıs 2

Fenerbahçe 2-0 Eskişehirspor

Geçtiğimiz hafta kimilerinin ümit ettiği kiminin de biraz olsun korktuğu Yılmaz Vural sürprizi gerçekleşmemişti. Fenerbahçe iyi oynayamadığı dakilarda bile oyunun kontrolünü elinde tutmayı başarmıştı. Sonuçta avantajla dönmüştük rakiplerin puan kaybettiği haftada evimize.
Sırada Eskişehir vardı. Kayserispor maçına benzer bir karşılaşma olabileceğini düşünüyordum,bir nevi öyle de oldu. Yine iyi başladık karşılaşmaya,ha keza Alex'in klasik başlangıç hamlesi. Biz ne kadar baskılı başladıysak Eskişehir'de o denli dikkatli gözüküyordu. Ancak, formasında Alex yazan biri rakip takımda oynuyorsa siz istediğiniz kadar temkinli olun en olmadık anda sıkıştırır bir tane,kurtarır maçı. Keza öyle de oldu,bitti denilen pozisyonları sonuna kadar kovaladı ve 13. dakikada yine öyle bir pozisyonda o özlediğimiz vuruşuyla topu Eskişehir ağlarıyla buluşturdu. Hayat seninle güzel kaptan... Bizimkiler her maç şu maçın ilk yarısı gibi oynasa yada en azından geriye çekilmeyip,öne geçtikten sonra da rehavete girmese büyük bir sıkıntı yaşamaz diye düşünüyorum.
2.gol Özer'den geldi. Fazla etkili olamadığı dakikalarda bu golü atması onun adına da iyi oldu,kendine geldi. Golde Ivesa'nın hatası büyüktü. 2.golü de yedikten sonra Eskişehir iyice dağıldı. Müthiş taraftar 3. golü bekliyordu. Alex,Gökhan,Özer gibi isimler ilk yarıda oynanan etkili oyunun mimarlarıydı. İlk yarı sona erdiğinde,şampiyonluğa oynayan,oynamasa bile taraftarının desteği hiç bitmeyen bir takım işte böyle olmalıdır dedirttiler.
İkinci yarıya daha sakin başladık. Kontrol tamamen elimizdeydi,tempo düşüktü. Özer'in uygun pozisyonda atamayıp Alex'in de direkte patlayan pozisyonu hariç iki takım adına da ciddi bir gol pozisyonu olmadı. Selçuk ilk yarıda çok etkisizdi ama ikinci yarıda sahanın iyilerindendi. Yapılan değişiklikler de her şeyin istediğimiz gibi gittiğinin göstergesiydi. Kritik isimler saha kenarına çekildi. Maç boyu kalemizde yaşadığımız en büyük ve tek tehlike 90+3. dakikadaydı ve o da skora etki etmedi.  Maşallah tribüne,kaleye,Alex'e,Gökhan'a,Özer'e,Lugano'ya, hepsine... 
Alınan bu 3 puan ve Bursa maçının skoruyla birlikte şampiyonun ismi de son haftaya kaldı. Kalan 3 maçı kazanırsak 2 kupamız olacak. Kağıt üstünde bu kadar basit olsa da kalan maçların rahat geçeceğini pek sanmıyorum.
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Ekrem Kan
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Bekir dk. 89), Lugano, Bilica, Andre Santos, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre (Deivid dk. 79), Özer, Alex, Güiza (Semih dk. 79)
Eskişehirspor: Ivesa, Sezgin, El Saka (Erkan dk. 55), Nadareviç, Volkan, Alper (Ragıp dk. 72), Doğa, Koray, Sezer, Mehmet Yılmaz, Ümit Karan (Adem dk. 58)
Goller: Alex (dk. 13), Özer (dk. 24) (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar Koray, Adem (Eskişehirspor), Güiza (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok: