Pazar, Mayıs 2

Parma 1-2 Roma


Geçen hafta ile başlayalım. İyi oynayıp sayısız gol pozisyonu yakaladığımız ve top hakimiyetinin de elimizde olduğu kritik karşılaşmada,evimizde Sampdoria ile karşılaşmış,85'te yediğimiz şok golle hem 24 maçlık yenilmezlik serisi son bulmuş,hem de liderliği kaybetmiştik. Çok büyük bir avantaj kaybıydı. Şu saatten sonra İnter'in puan kayıplarını beklemekten başka çaremiz yok.

Bu hafta Parma deplasmanındaydık. Maça hızlı başlayan Parma,golle başlayan ise Roma'ydı. Totti'nin akıl dolu vuruşu 5.dakikada Roma'yı öne geçirmişti. Takımlar savunmalarında açıklar verdi. Parma,Roma kalesine daha çok yüklendi ama ilk yarıda başka gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda da Parma'nın tehlike yaratabilecek atakları vardı ancak, beraberliği yakalayamadılar. Sergio'nun da etkisi vardı tabii ki bu duruma. Roma az ama öz geliyordu; Totti'nin adrese teslim ortası Taddei ile ağlarla buluştu. Rahatlamıştık biraz ama Parma,Lanzafame ile farkı 1'e indirdi. Ancak kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı. Bitime bir kaç dakika kala Parma 10 kişi kaldı onu da belirtmekte fayda var. Bu 3 puanla beraber İnter'i biraz da olsun baskıya sokmuş olacağız ama Lazio ile oynuyorlar. Tahminim Lazio verir maçı,bekleyip göreceğiz. Haftaya Cagliari Olimpico'ya gelecek. Cagliari'nin düşme riski yok denecek kadar az. İnter'in önümüzdeki hafta oynayacağı Chievo ise rahat.
Marcatori: Totti al 5′ p.t., Taddei al 30′ s.t. e Lanzafame al 36′ s.t.
Parma (3-5-2): Mirante; Dellafiore, Lucarelli, Castellini; Valiani, Dzemaili (dal 19′ s.t. Lanzafame), Jimenez, Galloppa, Antonelli; Biabiany, Bojinov (dal 1′ s.t. Crespo). (Pavarini, Gigli, Lunardini, Tamas’i, Baccolo). All. Guidolin.
ROMA (4-2-3-1): Julio Sergio; Cassetti, Juan, Burdisso, Riise; Perrotta, De Rossi; Taddei, Menez (dal 1′ s.t. Mexes), Vucinic (dal 1′ s.t. Toni); Totti (dal 45′ s.t. Baptista). (Lobont, Brighi, Pizarro, Cerci). All. Ranieri.
Arbitro: Rocchi di Firenze.

Hiç yorum yok: