Çarşamba, Eylül 29

Kasımpaşa 2-6 Fenerbahçe

Önce İnönü Stadı'nda oynanılacağı açıklanan Kasımpaşa maçı,Ali Sami Yen Stadına alınmış ve Fenerbahçelilere stadın neresi,ne miktarda ayrılacak onun tartışması yapılmış,ardından Kasımpaşa cephesi federasyonun dürtüsüyle mecburen Galatasaray'ın misafir takıma uyguladığı kontenjanı uygulayacaklarını açıklamışlardı. Galatasaray ve federasyon sağolsun(!) yarı seyircisiz bir maç izlememize sebep oldular. Cevap'ta maçın sonunda gelmişti zaten...

Bunun harici her şey sıradan bir lig maçını işaret ediyordu. Maçta ilk golü Fenerbahçe'nin yemesi de Yılmaz Vural ve benzeri teknik adamların takımlarının bize karşı gerçekleştirdiği tipik aksiyonlardan biriydi. Hatta bir ara ilk golü yeme hastalığına kapılmıştık,şükür ki fazla uzun sürmedi. Neyse,bu maça dönecek olursak,6.dakikada yediğimiz golden sonra golü nihayet düşünmeye başladık ve Kasımpaşa'da savunmayı iyi yapar bir görünüm veriyordu ki çözülmeleri uzun sürmedi. Bu maç sıkıntıya girebilir demiştim 1-1 olana kadar. Çünkü,Bilica başta olmak üzere bizim defans hattının yaptığı hatalar içler acısıydı. Volkan'da güven vermiyordu açıkçası. Maça odaklanamamış bir görüntüleri vardı. Umarım savunma hattımız kısa sürede rayına oturur ve Dia'dır,Niang'dır,Alex'tir,Emre'dir,Stoch'dur v.b adamları daha bir keyile izleyebiliriz.
Öne geçmemizle farkı açmamız bir oldu. Emre 21'de şık bir vuruşla 2.golü atarken,Niang 24'te hat-trick adına ilk golünü atmıştı(1-3). Tam farka gidiyoruz derken,golden 1 dakika sonra defans hattımızın bir diğer hatasıyla kalemizde 2. golü gördük(2-3). 2. golü yememize rağmen  o dakikadan sonra puan vereceğimizi pek düşünmüyordum. İlk yarı 3-2'lik bol gollü bir skorla sona ererken,ikinci yarı Bilica ve Santos'un yerine Caner ve Yobo girdi. İyi de bir müdahele oldu. Savunmadan ileriye daha hızlı ve etkili toplar çıkmaya,Dia ise ilk yarıdaki oyununun üstüne koyarak döktürmeye başladı. İlk maçlarda bu oyununun sinyallerini veren,Beşiktaş maçında form tutan Dia,bu maçta belki de Fenerbahçe forması ile en iyi performansını sergiledi. Atamasa bile,attırdı,oyundan düşürdü,koştu,koşturdu... En iyi transfer Dia görüşüne sahibim an itibariyle,nazarlara gelmesin. Niang'ta yıllar sonra Fenerbahçelilere forvet gibi bir forvetimiz var artık dedirtebildi,ne mutlu ona. Kale çizgisinde bile bir forvetin topa gol adına müdahele etmesini ve o forvete güvenmeyi özlemişiz. 5. maçıydı Kasımpaşa maçı ve toplamda 6.golünü attı. Maçtaki 6. golü ise Alex attı. Kaptan ister 50 dakika ister 70 dakika yatsın,geride kalan 15-20 dakikada bile oynasa yetiyor,uç bir maç olmadığı sürece. Koşmuyor belki çoğunun tabiriyle ama atıyor,en kötü attırıyor be. 100'ler kulübüne de 2 golü kalmış. Ligimizde bu kulübe giren 3. yabancı oyuncu olacakmış yanlış değilsem. Diğer isimlere gelecek olursak; Yobo hatasıza yakın oynadı,Gönül ortalama performansının altında kaldı,ona rağmen fena değildi, Stoch bu maç adına konşacak olursak,ikinci yarı sağlanan atak organizasyonlarında kendisine daha fazla yer bulmalı,kendisini daha fazla gösterebilmeli ki sağlıklı yorum yapabilelim. Topuz'u ise iki maçtır hayretler içinde izliyorum. 2 maç üst üste nasıl iyi oynayabilir diye soruyorum kendime. Umarız daha da iyi olur,yetersiz çünkü şu hali bile.
Son olarak,galibiyetler ardı ardına gelmeli,seri yakalanmalı. Savunma hattında ise bir takım rotasyonlar takım adına daha iyi olacaktır. Aykut Kocaman'ın da ne yaptığını az buçuk görmeye başladık ama sanki bir yerden alıp diğer yere koymuş gibi bir orantısızlık var mevkiilerde. Fenerbahçe için en iyisine diyelim.  
Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Erdinç Sezertam, Mustafa Sönmez.
Kasımpaşa: Murat, Keller, Erdi, Barış, Ergün, Yekta, Halil(Korhan dk. 46), Hüseyin, Sarmov, Ersen Marrtin(Gökhan Güleç dk. 81), Şahin.
Yedekler: Fırat, Tjikuzu, Dimitrov, Merthan, Onur
TD: Yılmaz Vural
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica(Yobo dk. 46), Andre Santos(Caner dk. 46), Dia(Stoch dk. 81), Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Alex, Niang.
Yedekler: Serkan Kırıntılı, Gökay, Özer, Gökhan Ünal
TD: Aykut Kocaman
Goller: Şahin (dk. 6), Ersen Martin (dk. 25) (Kasımpaşa) - Alex (dk. 15 Pen. ve 90+4), Emre (dk. 21), Niang (dk. 24, 64 ve 90) (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Ersen Martin, Ergün (Kasımpaşa), Lugano, Niang (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok: