Cumartesi, Ekim 30

Bursaspor 1-1 Fenerbahçe & Gidişat Üzerine

Fenerbahçe dün oynanan maçla birlikte her sezon sahadan en az kayıpla çıktığı Galatasaray,Beşiktaş,Trabzonspor,Bursaspor dörtlüsünden,bu sezonun ilk yarısında ilginçtir hiç galibiyet alamadan çıkmış oldu. 3 beraberlik 1 mağlubiyet... Bu maçları kazanıyordukta ne oluyordu diye soracak olursanız,şampiyonluk sürekli kaçıyordu. Durumu doğrudan doğruya bağlamak yanlış olur ancak, bu maçları kazanıp hem medya hem camia olarak girmedik dense de rehavete girilmesi hep aleyhimize sonuçlandı. Bu sezon ki gidişat belki bizi şampiyonluk açısından düzlüğe çıkarabilir. Her takıma aynı önem verme olayı gerçekleşebilir. Derbilerin heyecanı başka,gol olunca önlere doğru yığılma,kendini bir kaç sayeliğine kaybetme güzel şeyler ama iyi oyunun mükafatı da sezon sonunda güzel şeyler görmek bir yerde. Gönül ister tabii ki hem derbileri hem diğer maçları almak ama her şey de mükemmel işlemiyor günümüz futbolunda. Şampiyonluk gelmeli ama gelmese bile istikrarlı olunmalı,girdiğimiz yoldan sapılmamalı şahısların anlık hamleleriyle.

Ve son 2 haftada kaybedilen 4 puanı değil kazanılan 2 ve kaybettirilen puanlar da düşünülmeli. Galatasaray kötü falan değil mesela, hoca göndermek için bazı hareketlerin yapıldığı gayet net. Bursa'nın durumu zaten ortada. 2-3 sene öncesine kadar bu görüş bana yanlış gelebilirdi ancak an itibariyle,derinden ve kararlı yürüyüşümüz,sahada iyi oynayışımız beni mutlu ediyor. Kötü oynamadıktan sonra yerler derbilerde 3'er puan çekip liderlik koltuğunda 10 puan farkla oturmayı.

Biraz da maç odaklı konuşacak olursam; Sert oynayan,kanatları kesen ve oyundan kopmayan takımlar Bursa'dan şansları da yerindeyse galibiyet çıkarabilir. Çoğu Anadolu kulübü Bursa'nın sadece geçen seneki şampiyonluğundan korkuyor. Sonuçta ilk yarı oynanan etkili oyun daha fazla sayıda gol getirse Bursa'nın direnci ilk yarı bitmeden çok rahat kırabilirdi. Bir şey söyleyeyim; Bu tip maçlarda ilk yarıların bitmesini hiç istemiyorum. Nedeni Fenerbahçe'nin ilk 15 dakikalarda gol yememesi,gol atma isteğini perçinliyor ve o dakikalardan sonra rakibi alt edebilecek bunaltıcı ataklar geliyor. O arada kaç tane sıkıştırırsak maç genelde adımıza o kadar golle sonuçlanıyor. Keza son 15 dakikalar. Geriye kalan süre zarfında ise Fenerbahçe kendi kalesine yaslanıyor,rakibi sahasında kabul ediyor. Nefret edilesi bir durum oldu bu,yaklaşık 3 sezondur. Bizi şampiyonluklardan eden ne ezeli rakipler ne de hakemlerdir,bizi şampiyonluklardan eden en büyük illet geriye yaslanmadır. Şanssızlık yok üstümüzde 2 haftadır,nazarlara da gelmesin. Son iki haftada şansımız yerinde gitmese kaybedilen sadece 2 maç,6 puan olmaz,mental olarakta zor toparlanılacak bir sürece girilirdi. O açıdan halimizden memnun olmalıyız. Aykut Kocaman hakkında görüşlerimde bellidir. Çok ani ve hatalara dayanan bir düşüş yaşanmadığı sürece Kocaman en az önümüzdeki sezon dahil durmalı,şampiyon olamasak bile diye tekrarlamama gerek yok sanırım. Niang,Lugano ve Dia gibi 3 nokta ismin yokluğunda şu güzel oyunun sağlayacıları başta Kocaman olmak üzere,Emre,Alex,Yobo gibi isimlerdi. Keza Volkan,Stoch,Gönül,Caner,Topuz,Semih... Kim bu isimlere kötüdü diyebilir ki? Bilica bile kendini düzeltmiş bir görüntü verdi (Hıdır'ın yapacağı budur ama kötü performansından iyidir) Kazım ve Gökhan Ünal ise bu formayı giymemesi gereken isimler bana göre. 

Bir kaç hafta yazamayınca biraz karışık bir yazı ile geçtim huzurlarınıza,kusura bakılmayası.
STAT: Atatürk
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Bursaspor: Ivankov, Ömer, Hüseyin, Vederson, Sercan  (Nunez dk. 90 ) İbrahim , Batalla  (Insua dk. 72), Ergic, Ali Tandoğan, Turgay, Volkan Şen (Ozan İpek dk. 77)
Yedekler: Yavuz, Stepanov, Svensson, Mustafa.
TD: Ertuğrul Sağlam.

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Bilica, Gökhan Gönül, Emre, Semih (Gökhan Ünal dk. 86 ) Alex, Caner, Yobo, Stoch (Andre Santos dk. 72 ), Cristian, (Kazım dk. 86 ), Mehmet Topuz
Yedekler: Serkan Kırıntılı, Bekir, Gökay, Okan.
TD: Aykut Kocaman

Goller: Semih (dk. 17) (Fenerbahçe), Ergic (dk. 51) (Bursaspor)
Sarı Kartlar: Turgay, Sercan, Ali Tandoğan (Bursaspor), Mehmet Topuz, Bilica, Andre Santos, Caner (Fenerbahçe)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Zor maçtı. Çok posizyon versekte iyi oynadık.

http://bilginipasla.blogspot.com