Cuma, Kasım 5

Derbiyi Beklerken #Derby Della Capitale

Derby Della Capitale... 8 Aralık 1929'da Roma'nın Lazio'yu 1-0 yendiği maçla başlayan,her geçen sene heyecanını,nefretini katlayan derbi. Roma-Lazio derbisi hakemin düdüğüyle değil bir hafta öncesinden,sokaklarda,basında,kısacası Başkent merkezli Çizme'nin her yerinde başlar. Demeçler verilir,sokaklar karışır,iki taraf birbirine hazırlanır. Maç sadece araçtır,gövde gösterisidir. Maçta iki tarafın tribünlerde buluştuğu an maçın en heyecanlı anlarından, gollerinden daha çok beklenir,hakem sahadakiler için bitiş düdüğünü çalar ama Roma ile Lazio sokakta devam ederler o mücadeleye. Her zaman karşı karşıya değillerdir,tarihleri görüşleri taban tabana olsa da; Konu polisler olunca iki düşman omuz omuza yapar polise cephe alır.

Totti ve Di Canio'nun karşı tribünlerde ateşli taraftarları harlayacağını düşünürsek sahadan çok gözler yine tribünlerde olacak. Heyecanla bekliyoruz. Forza Roma!
 
 
2004 yılında Roma taraftarı küçük bir çocuğun polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiği talihsiz günün derbi ertelenmesi ile sonuçlandığı olay. 
Sokaklar karışır,gerginlik had safhadadır,Roma tribün liderleri maçı iptal ettirir.
 Derby Della Capitale Pazar saat 16:00'da TV8'de...

Hiç yorum yok: