Cuma, Kasım 12

Lazio 0-2 Roma (Derby della Capitale)

Derbi hafta öncesinden başlamış,insanlar geriliyor sokaklar birbirine giriyordu. Ve Pazar günü Roma sokakları en sakin dakikalarını maç anında yaşıyordu. 
Roma maçta iki golü de 2.yarı penaltılardan bulmuştu. Etkili taraf aslına bakılırsa Roma idi. Lider Lazio,Roma maçına bundan sonra belki bir süre lider sıfatıyla çıkamayacaktı. Baskı da vardı takımın üstünde. Lazio istediği oyunu oynayamazken,Roma işini yaptı ve Lazio'ya şans tanımadı. Bir çok kişi yanılmıştı. Roma,Lazio'yu Borriello ve Vucinic'in penaltılarıyla yıktı. Cezası nedeniyle forma giyemeyen Totti'ye göre ise galibiyetin kilit ismi 24 yaşındaki Greco. Lazio'nun verilmeyen penaltısı da var açık konuşmak gerekirse. Verilse maçın skoru farklı da olabilirdi.

Bu galibiyetle birlikte Lazio evinde deplasmanı yaşayarak ilk(evinde) mağlubiyetini almış oldu. Puan farkı da 7'ye düştü.
Marcatori: Borriello su rigore al 7’, Vucinic su rigore al 42’ s.t.
Lazio: Muslera; Lichtsteiner, Stendardo (dal 44’ s.t. Diakite), Dias, Radu; Brocchi, Ledesma, Mauri; Hernanes (dal 27’ s.t. Foggia); Floccari, Rocchi (Zarate dal 1’ s.t.). All. Reja.
ROMA: Julio Sergio; Cassetti, Mexes, N. Burdisso, Riise; Perrotta (dal 34’ s.t. Brighi), De Rossi, Simplicio; Menez (dal 40’ p.t. Greco); Borriello (dal 39’ s.t. Baptista), Vucinic. All. Ranieri.
Arbitro: Morganti di Ascoli Piceno.

Hiç yorum yok: