Perşembe, Kasım 4

Yitip Giden Umutlar (Rubén de la Red)

2008 yılında Real Union ile oynanan Kral Kupası maçında birden yere yığılan ve bilinci bir süreliğine kapanarak herkesi korkutan De La Red için maçın ardından iki yıl süren sessiz ve korkutan bir bekleyiş başlamıştı. Geçen iki yılda gerçekleştirilen çeşitli tetkikler ve tedavilerin ardından De La Red için kötü haber geldi. Resmi açıklama ise bugün gerçekleşen Genel Menajer Jorge Valdano’nun da hazır bulunduğu basın toplantısında yapıldı; 25 yaşındaki oyuncu kalp yetmezliğinden dolayı futbolu bıraktığını açıkladı. De La Red basın toplantısında gözyaşlarına engel olamazken,aynı şekilde bizimde gözlerimizi doldurdu. Yazık! Hiç kolay bir şey değil kendisi ve yakınları adına. Ve biz futbolseverler adına da aslında. Çünkü bu tarz yetenekler kolay yetişmiyor.
Kötü bir son... Önündeki kağıt onun faal futbol hayatına son verirken, tüm umutlarını da gözyaşlarıyla birlikte kaybediyordu. Futbol hayatına antrenör olarak devam edecek olan De La Red’e bugünden sonrası için başarılar dileyerek talihsiz bir haberi sonlandırmış olalım.
Antonio Puerta,Dani Jarque ve şükürler olsun ki sonları benzemese bile De La Red ve geçtiğimiz haftalarda sahada zorlukla hayata döndürülen Salamanca'lı Miguel Garcia için... Neler oluyor sana İspanya!

Hiç yorum yok: