Pazar, Mart 6

20 Yaş Altı Dünya Kupası

Hatırlayacağınız üzere 1 oy farkla Fransa'ya verilmişti Euro 2016'yı düzenleme hakkı. Ne daha önce düzenlenmeyen bir ülke kuralı gözetildi ne de Platini'nin yaptıkları suratına vuruldu. Sonuçta büyük bir yatırım ve tanıtım şansını birilerinin oyunlarıyla kaçırmış olduk. Siyaset'te olduğu gibi Spor'da da söz sahibi kurumlar tarafından kandırılmaya devam ediyoruz. Bu sefer FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası evsahipliği Türkiye'ye verildi. Kaçan Avrupa Şampiyonasını göz önüne alırsak bunun teselli adına verildiğini düşünmekteyim. 20 Yaş Altı çok önemli bir organizasyon olmasına rağmen haksız sayılmam sanırım.
Her şeye rağmen kabul etmem gerekir ki bu seferki projede hoş bir durum var. O da İzmir,İstanbul,Antalya.Bursa,Kayseri gibi şehirlerin yanında Gaziantep,Trabzon,Şanlıurfa,Rize ve Manisa gibi şehirler de yer alıyor turnuva'nın gerçekleşeceği şehirler arasında. Kazanılması adına yaklaşık 300 milyon dolarlık bir girdi tahmin ediliyor,harcanacak rakamları da düşünün. Avrupa Şampiyonası'nın olası getirisinin yanında çok bir şey sayılmaz ama yine de bazı yatırımlar ve istihdam adına ülkemize katkısı olacaktır. Bu dakikadan sonra beklemekten başka bir şey düşmüyor bizlere.
-2007'de ev sahipliği yapan Kanada'nın ilginç afişleri-
Bilgi:
1977'de ilk olarak Tunus'ta düzenlenen 20 Yaş Altı Dünya Kupası iki yılda bir sahibini buluyor. Ev sahipliği'nin Türkiye'ye gelişiyle birlikte turnuva'nın Avrupa'ya dönüşü 8 yılı bulmuş olacak. 2009'da Mısır'da düzenlenen turnuvada kupa Gana'lı gençlerin elinde yükselmişti. Bu sene kupa Kolombiya'da sahibini bulacak. Ardından sıra yurdum topraklarında...

Hiç yorum yok: