Salı, Mart 15

Roma 2-0 Lazio

Üst üste oynanan Brescia,İnter,Napoli ve Genoa maçlarında tam 11 puan kaybeden Roma'da fatura teknik direktör Claudio Ranieri'ye kesilmiş ve onun yerine efsane isim Vincenzo Montella getirilmişti. Lakabı 'L'Aeroplanino' yani 'Uçan Kale' olan 2000'lerin unutulmaz golcüsü,Totti ile birlikte de iyi bir ikili olmuştu. Şimdi ise 36 yaşında genç  bir teknik direktör olan Montella, Roma'nın başında çıkığı 4. maçında 3. galibiyetini aldı. Buna ek olarak 2-0 öndeyken 2-2'ye dönen Parma maçı var bir de.
Maç bir Derby della Capitale'den uzaktı aslında. Gerek tribünler olsun gerek sahadaki pozisyon zenginliği olsun, son yıllarda buna benzer (diğerlerine oranla biraz sıkıcı diyebileceğimiz) Roma derbileri izlemek zorunda kalıyoruz. Sorun tarafların ligteki konumları hiç değil bana kalırsa, daha sıkınılı zamanlarında daha etkin derbiler oynadıklarına şahit olduk. Zaten derbi olması ligdeki konumlarında önemsiz olduğunun en büyük göstergesi. Ama her şeye rağmen son 20 dakikasını düşünecek olursak mücadele ve gerginliği açısından kötü bir derbi izlenimi vermedi. Özellikle de Roma'nın 2-0 kazandığını düşünecek olursak hiç fena değildi. Lazio maçı 9 kişi tamamlayabildi. Totti galibiyet'te 1 numaralı aktördü. Lazio'yu hem fiziksel hem de zihinsel olarak yorarak ve dolayısıyla gererek Roma'nın sahadan 3 puanla ayrılmasını sağladı. Bu tip maçlarda yapacağı şeyleri çok çok iyi biliyor Kaptan. Ona ne desek az ama penaltıdan 2.golü attığı an aklıma gelen ilk şey No Totti No party söylemiydi.
Bu sonuçla birlikte Roma, 5. Lazio ile arasındaki puan farkını 2'ye indirdi. O değil de Ranieri'yi kovan 11 puanı eklesek 5. Lazio ile değil lider Milan'la puan farkı 2'ye düşüyordu.
Il Tabellino
Roma-Lazio 2-0 (pt 0-0)
Marcatori: Totti al 25’ e su rigore al 48’ s.t.
ROMA (4-2-3-1): Doni; N. Burdisso, Mexes, Juan, Riise; Pizarro, De Rossi; Menez (dal 12’ s.t. Taddei), Perrotta, Vucinic (dal 39’ s.t. Simplicio); Totti (dal 49’ s.t. Castellini). (Julio Sergio, Caprari, Greco, Borriello). All. Montella
Lazio (4-2-3-1): Muslera; Lichtsteiner, Biava, Stendardo, Radu; Ledesma, Matuzalem; Sculli, Hernanes (dal 30’ s.t. Mauri), Zarate (dal 30’ s.t. Kozak); Floccari (dal 39’ s.t. Brocchi). (Berni, Scaloni, Garrido, Gonzalez). All. Reja.
Arbitro: Tagliavento di Terni

Hiç yorum yok: