Cuma, Mayıs 13

Genç Türk Real Madrid'te

Yoğun bir haftanın ardından güzel bir gönderi ile başlayalım. Sevdiğim ve futbolunu beğendiğim her oyuncuyu Real Madrid'te görmek isterim ki bu iki kriter de Nuri'de fazlasıyla mevcuttu. Nuri, Real ile tam 6 yıllık sözleşme imzaladı. Bonservis bedeli 10 milyon euro ve Nuri sezon başına 2.5 milyon gibi bir rakam kazanacak. Hem Nuri'nin kariyeri için harika bir transfer hem de Real Madrid'in gelecek planları için -yapacaklarına oranla- ucuza getirdikleri tam bir nokta atışı oldu. Real Madrid formasını sırtına geçirmesiyle birlikte Nuri'yi daha fazla izleme şansı bulacak olmak sevindirici. Çünkü Borussia'da oynarken düzenli olarak takip edemiyordum maalesef. Bununla birlikte yazının başında bahsetmiş olduğum sevdiğim ve futbolunu beğendiğim ile başlayan sözler bu oyuncuları daha yakından tanıyabilmek için Real Madrid'te görmek istememin bir dışa vurumudur. Buna ek olarak bu tip oyuncular Real Madrid'le birlikte Dünya futbolunun vitrinine çıkmış olacaklardır. Bu da bir futbolsever olarak beni mutlu eder. Gurur duyuyorum...

Direk Mourinho'nun Nuri Şahin'i istemesi ve Nuri'nin 14 aydır İspanyolca eğitimi alıyor olması da transferle ilgili en ilginç anektodlar.

Der Junge Türke... Yani Genç Türk... Nuri, Bundesliga'da forma giyen ve gol atan en genç futbolcu. Türk milli takımında da yine forma giyen ve gol atan en genç futbolcu ünvanlarını alarak "Der Junge Türke" söyleminin ne kadar anlamlı olduğunu defalarca göstermiş oldu.

Hiç yorum yok: