Pazartesi, Haziran 20

Transfer Güncellemesi

Transfer konusunda, yazmadığım 3 haftalık süreçte neler yaşandığını kısaca özetleyelim. Orhan Şam, Serdar Kesimal ve geçtiğimiz günlerde ise Sezer Öztürk'e imza attırdık. Peki kimdir bunlar klişesi ile sizleri baş başa bırakayım.
Orhan Şam: 2003 yılında Gençlerbirliği ile profesyonel futbol yaşantısına başlayan 25 yaşındaki sağ bek, aslında Fenerbahçe'nin daha çocukken ilgisini çekmiş olmasına rağmen Ankara'da kaldı ve Gençlerbirliği'nin hoca değişikliklerine göre Mardinspor ve Hacettepe'ye kiralandı. Tek sezonluk maceraları dışında bir değerlendirmeyle, Gençlerbirliği'nin vazgeçilmezi oldu. Ankara temsilcisinin maçlarda en uzun süre forma giyen isimlerindendi. Hırsı ve süratiyle dikkat çekiyor. Yaş altı takımlarda 74 kez milli oldu. Gökhan Gönül'ün alternatifi olarak görev alacak gibi gözüküyor bu sezon.
Serdar Kesimal: Profesyonel kariyerine 2008 yılında FC Köln II ile başlayan genç savunmacı, 2 yıldır Kayserispor'da forma giyiyordu. Serdar, futbola forvet olarak başladı ve şu an stoper olarak görev alıyor. Savunma'nın kanatları ve orta sahada görev alabiliyor.
Serdar'ın menajeri ile yapılan sözleşme 5 yıllık ve kulübe verilecek 4 milyon euro'luk bonservisin yanı sıra Okan Alkan (Kiralık) ve İlhan Eker (bonservisiyle birlikte) de Kayserispor'un yolunu tutan oyuncular oldu.
Sezer Öztürk: Almanya çıkışlı oyunculardan bir diğeri Eskişehirspor'dan tanıdığımız Sezer Öztürk. Profesyonel kariyerine B.Leverkusen'de başlayan 25 yaşındaki oyuncu, yüksek top tekniği ve hızı ile ofansif orta saha özelliği taşıyor. 3 sezon boyunca Almanya'da oynayan ve lige tutunamayan Sezer, rotayı Türkiye'ye çevirdi. 2006 yılında o zamanki ismiyle Vestel Manisaspor'a transfer olan Sezer, 76 maçta oynadı ve 15 gol attı. Eskişehirspor'da 2009 yılından beri oynayan Sezer 33 maçta 6 gole imzasını atmış bulunuyor. Yaş altı milli takımlarda da 42 kez forma giydi ve 6 gol attı. Fenerbahçe ile 5 yıllık anlaşma imzalayan Sezer için yaklaşık 3 milyon euro bonservis ücreti verildi.

Eskişehirspor demişken, Forma giyme fırsatı bulacaksa orta sahadan Burhan Eşer'i de isterim açıkçası.

Hiç yorum yok: