Salı, Eylül 13

Nur İçinde Yat Metin Oktay

Toprağın bol olsun...
Fenerbahçe formasını bir kaç dakika da olsa giymiş olmasının ötesinde, Türk futboluna olan katkısı, rekabetin ne demek olduğunu bilen, bugünkü ispiyoncu şahsiyetlerin örnek alması gereken kişilik, tam bir beyefendi.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Metini andigin icin eyvallah. Lakin hakederek, adaletle, rakibine saygi duyarak sadece kazanmayi degil rekabet etmeyi siar edinirseniz bir daha azizlerin pesinde 15 yili heba etmezsiniz. Hala ispiyoncu retorigi o degerlerin egemen oldugunu gosteriyor. Dogru degerlerle buyuk FByi yeniden insa edin.Su anki durum buyukluk degil kalabaliklarin gucunu rekabeti sindirmek icin kullanmak!

B. dedi ki...

Naçizane fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim. Öncelikle söylenenleri sabit bir kalıba sokmamak lazım. Söylediğim hiç bir söz ne Aziz Yıldırım ne de başka bir şahıs adına yapılan bir retoriktir. Aziz Yıldırım'ın kulübe gerçek anlamda yararı dokunduğu zamanlarda yaptığı işleri hep takdir etmişimdir. Çünkü görmezlikten gelmek bir insanın emeğine yapılan en büyük haksızlıklardandır. Ancak, bırakması gereken yerde de bırakması gerekiyordu. Yani Aziz Yıldırım'ın misyonunu çoktan tamamladığını düşünenlerdenim. Dışarıdan nasıl gözüküyor bilmiyorum ama belli bir topluluğun dışında moda mod Aziz Yıldırım'ın peşinde olan da yok zaten. Tek davamızın Fenerbahçe olduğunu ayrıca belirtmeme de gerek yok.

İspiyoncu lafına neden bu kadar alındığınıza anlam veremedim doğrusu. Galatasaray'ın tarihindeki en kötü sezonlarından birinin ardından kendi takımıyla uğraşıp, takımını desteklemesi, düzlüğe çıkarması gerektiği yerde Fenerbahçe'nin altında bir şey arayanlar, eteği tutuşmuşçasına belge düzenleyenler bana kalırsa Galatasaray adına, Galatasaraylılık adına, her şeyi bir kenara bırakalım bahsettiğimiz ezeli rekabet adına utanç verici bir durumdur. Ve şu durumda ezeli rekabeti ilerletme adına en büyük adımlar Galatasaraydan gelmeliyken, ortalığı karıştırmaya yönelik hareketler genellikle Galatasaray cephesinden geldi. Bugün Fenerbahçe'ye yapılan haksızlık yarın Galatasaray'a yapılabilecekken "Sarıyla kırmızıyla alnımızın akıyla" sloganları, sloganın doğduğu günlerden daha çok kullanılmaya başlandı. Münferit olaylar dışında herhangi bir Fenerbahçeli de Zalatlardan, Denizlisporlardan alelade bahsetmedi. Fenerbahçeliler sadece Fenerbahçesi için savaştı(destek). Büyük kulüp olmak için de olabildiğince fazla taraftarın hem maddi hem manevi bazı fedakarlıkları gerekiyor. Çünkü bir kulübü büyük yapan o taraftarlardır.