Pazartesi, Aralık 26

13.Yıl Kutlu Ola!

1999 yılında kurulan grubumuz, gün itibari ile 13.sezonunu taçlandırmaktadır.Kurulduğu günden beri Fenerbahçe yolunda ‘’cefakarlığı’’ kendisine şiar edinen ve Fenerbahçe uğruna çekilen cefayı kutsal adleden grubumuz, bir yılı daha geride bırakmanın haklı gururunu yaşamaktadır.
Özellikle 3 Temmuz süreci itibari ile Fenerbahçe adının çembere alınması karşısında oluşan burukluk, 104 yıllık onurlu geçmişin izleri ve güveni ile birlikte yerini geleceğe dair cesaret ve güvene bırakmaktadır.’’Güneşin balçıkla sıvanmayacağı’’ gerçeği göz önünde tutulduğunda, uğruna bir çok fedakarlık sergilediğimiz Fenerbahçemiz’in bu zorlu süreçten şanına yakışır şekilde sıyrılacağına dair güvenimiz ve inancımız tamdır.
Her ne kadar tarihi bir süreçten geçsek de, Fenerbahçe bu süreci geçmişinde yatan emsalsiz güçle atlatacaktır.Fenerbahçe’nin şanlı tarihine leke sürmek bir yana, toz kondurmaya sebep olacak her kim varsa, cevabını bu kulübün yılmaz bekçileri tarafından muhakkak ki alacaktır.
Kulübümüz adına zorlu bir süreçten geçerken, taraftarlık kavramı da zorlu bir kıskacın ortasına sokulmuş durumdadır.Özellikle endüstriyel futbol denen ruh katilinin giderek azdığı şu dönemde, taraftarı taraftar yapan bir çok değer yargısı bir bir elimizden alınmaktadır.
Son olarak en doğal hak olan ‘’deplasmana gitme’’ hakkımızın,  taraftarlıktan bi haber iç ve dış organlarca gasp edilmesi, endüstriyel kültürün taraftarlık karşısında elde ettiği büyük bir zaferdir.Tutkunun yerini bir moda akımına, taraftar gücünün yerini para gibi bir metaya bıraktığı günümüzde, Kulüp taraftarlığını sürdürebilmenin zorluğu giderek ağır bir hal almaktadır. İşine geldiği zaman büyük güç olan 12 Numara, maalesef ki yeri geldiği zaman dış kapının mandalı pozisyonuna çekinmeden sokulmaktadır.
Genel olarak var olan bu ve benzeri  sıkıntılar içerisinde faaliyetlerini sürdüren grubumuz, kurulduğu günden beri sadece araç olarak gördüğü Cefakar Kanaryalar adını, asıl olan amaca yani Fenerbahçe’ ye hizmete yönelik daha sağlıklı bir ivme ile sürdürecektir.
Her ne kadar taraftarlığın katledilmesi için her yol denense de , hayat felsefemizin temel noktası olan Fenerbahçe’ ye hizmet yolunda engellere bakılmaksızın cesaretle devam edilecektir.Endüstriyel kültürün dört koldan saldırdığı ortamda, bizi biz yapan ‘’amatör ruh’’ daha fazla sahiplenilerek, geçmişimizden aldığımız tribün mirasımızın geleceğe taşınması için her türlü mücadeleye girilecektir.Çağın handikaplarının farkındalığı üzerinde daha çok durularak, ilerleyen dönemde günümüz şartlarında mücadele edilebilecek adımlar mutlak suretle atılacaktır.
Bu güne kadar altına imza attığımız icraatların temel çerçevesi olan 22 Koreografi, 21463 metre karelik alanı işgal eden el emeği pankart, 2 Heykel  (Lefter,Alex) , çeşitli sosyal organizasyonlar ve taraftarlıktan gelen diğer temel katkılar, bizlere daha fazlasını yapma yolunda şevk ve teşvik aracı olacaktır.
13.Yılımız vesilesi ile, bugüne kadar gerek tribünde icraatlarımız çerçevesinde işbirliği yaptığımız emek dostlarımıza, gerek senelerdir omuz omuza verdiğimiz tribün dostlarımıza, gerekse azından çoğuna birlikte ortak hareket ettiğimiz tüm camiamıza, sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.
Son olarak, Fenerbahçe yolunda taşıdığımız değer yargılarımızı ve kültürümüzü yok etmek isteyenler şunu hatırlatmak isteriz ki ;
Hiç boşuna yorulmayın, biz Bu Sevdaya Tutsağız
Saygılarımızla, Grup CK

Hiç yorum yok: