Cuma, Haziran 15

Bego Ahmet

Ahmet Erol, nam-ı diğer "Bego Ahmet" 1921 yılında Denizli'de doğdu, 1945-daha öncesi bilinmez- yılında başlayan Fenerbahçe aşkı, kaldığı huzur evinde hayata gözlerini yummasının ardından sonsuzlukta yankılanmaya başladı.
Futbola doğduğu şehirde başlayan Ahmet Erol'un yıldızı Gençlerbirliği'nde parlamış, askerliği sırasında Harp Okulu forması giymiş ardından Fenerbahçe formasını 11 yıl boyunca gururla taşımıştır. Fenerbahçe formasıyla çıktığı 184 maçta 40 gol atarak Fenerbahçe'nin bugünkü golcü defans geleneğini de başlatan isim olmuştur. 
Faruk Ilgaz'ın kaleminden çıkan ibareye göre sakat olan dizine otomobil iç lastiğinden kestiği bir parçayı bağlayarak maçlara çıkar ve sakatlığını tıbbi olanaksızlıklar ve Fenerbahçe'de oynama isteği yüzünden saklarmış.  

Bego, sadece yeşil sahalarda top koşturarak değil teknik ekipte yer alarak da Fenerbahçe'ye katkıda bulunmuştur. 1967 yılındaki şampiyonlukta Macar Molnar'ın yardımcılığını yapmış ve o sene Fenerbahçe, 5 kupayı birden müzesine götürmüştü. 

Fenerbahçe yönetiminde de görev alan Ahmet Erol, 103 gollü efsane 1988-89 sezonunda Fenerbahçe'deki aktif görevini sonlandırdığı gün, hiç evlenmemiş ve İstanbul'da Fenerbahçesinden başka hiç kimsesi yoktu. Lakin, Ahmet Erol bugün 25 milyon Fenerbahçe aşığının omuzlarında yükseliyor, huzur içinde Lefter'in yanına gidiyor. Huzur içinde yat Bego...

Hiç yorum yok: