Salı, Haziran 17

Avusturya 0-1 Almanya





Stat: Ernst Happel Stadion
Hakemler: Manuel Mejuto Gonzalez, J. C. Yuste Jimenez, J. Calvo Guadamuro
Avusturya: Jürgen Macho, Martin Stranzl, Emanuel Pogatetz, Christian Fuchs, René Aufhauser (Dk. 63 Jürgen Saumel), Andreas Ivanschitz, Ümit Korkmaz, György Garics, Martin Hiden (Dk. 55 Christoph Leitgeb), Martin Harnik (Dk. 67 Roman Kienast), Erwin Hoffer.
Almanya: Jens Lehmann, Arne Friedrich, Clemens Fritz Dk. (90+3 Tim Borowski), Torsten Frings, Mario Gómez (Dk. 60 Thomas Hitzlsperger), Miroslav Klose, Michael Ballack, Philipp Lahm, Christoph Metzelder, Lukas Podolski (Dk. 83 Oliver Neuville), Per Mertesacker.
Gol: Dk. 49 Michael Ballack (Almanya)
Sarı kartlar: Dk. 13 Martin Stranzl, Dk 31 Erwin Hoffer, Dk. 48 Andreas Ivanschitz (Avusturya)

Avusturyayı kutlamak lazım.270 dakikada sadece 3 gol yiyerek turnuvaya veda ettiler. Kutlamak lazım çünkü Çekler sadece 15 dakikada yiyor o golü bizden.Gol yollarında etkili olsalar daha iddaalı olabilirlerdi.Turnuvanın futbol yönünden renkli takımlarından biri oldular,teşekkür ederiz. Almanya'ya gelirsek,bundan önceki Hırvatistan maçında olduğu gibi yine pek tatları yoktu.Ballack'ın free-kick'ten attığı harika gol hariç geliştirdikleri pozisyonlarla,sıradan bir takım gibiydiler.Hı oyunu soğutmadılar oyuna sürekli devam ettiler,izlenesi güzel bir maç seyrettirdiler o kadar,gerçi daha ne istiyorsak?! Ne mi istiyoruz Hollanda maçları gibi 4-5 gollü maçlar istiyoruz.Maçtan önce çeyrek finalleri garanti değildi Almanların,ama öyle yada böyle,en az beraberlikle bile çeyrek finalde Portekiz'in rakibi olacaklardı.Maç içinde Löw ile Hickersberger kapışınca ilk yarının ortalarında tribüne yollandılar.Tribüne doğru yollanırken el sıkıp barışmaları ayrı bir gariplikti.Maçın sonunda da birbirlerine sarılacaklardı.İşte bir anlık öfke.Almanların Portekizi geçmesi dileğiyle...

edit:Almanları çok mu seviyorum? yoo alakası yok,sadece eğer çıkarsak yarı finalde onları istiyorum.Gerçi Portekiz gelse de kalan hesabı mı kapatsak diyesi de geliyor insanın.Çıktıkta rakip kaldı sanki(!)

Hiç yorum yok: