Çarşamba, Haziran 18

Fransa 0-2 İtalya


Stat: Letzigrund Stadion
Hakemler: Lubos Michel, Roman Slysko, Martin Balko
Fransa: Gregory Coupet, Eric Abidal, William Gallas, Claude Makelele, Karim Benzema, Sidney Govou (Dk. 66 Nicolas Anelka), Thierry Henry, Patrice Evra, Francois Clerc, Jeremy Toulalan, Franck Ribery (Dk. 10 Samir Nasri) (Dk. 26 Jean-Alain Boumsong).
İtalya: Gianluigi Buffon, Christian Panucci, Fabio Grosso, Giorgio Chiellini, Gennaro Gattuso (Dk. 82 Alberto Aquilani), Luca Toni, Daniele De Rossi, Antonio Cassano, Gianluca Zambrotta, Simone Perrotta (Dk. 64 Mauro Camoranesi), Andrea Pirlo (Dk. 55 Massimo Ambrosini).
Goller: Dk. 25 (P) Andrea Pirlo, Dk. 63 Simone Perrotta
Sarı kartlar: Dk. 18 Patrice Evra, Dk. 47 Dk. Sidney Govou, Dk. 72 Jean-Alain Boumsong 85 Dk. Thierry Henry (Fransa), Dk. 44 Andrea Pirlo, Dk. 45+4 Giorgio Chiellini, Dk. 54 Gennaro Gattuso (İtalya)
Kırmızı Kart: Dk. 24 Eric Abidal (Fransa)

Azzuriler inançlı başladıkları maçı,hakettikleri gibi çeyrek final sevinci yaşayarak noktaladılar. Böylece turnuvada ki iki takımımda çeyrek finale yükselmiş oldu.Bunu hep yapıyoruz,Fransayı ister final olsun,ister dostluk maçı hep alt ediyoruz.'İşte böyle her sene böyle' hesabı yani.Güzel oyundu.Orta sahamızda Gattusonun varlığını biraz daha hissettik bu maçta.Buffon,en iyi performansını bu maçta sergiledi.Panucci,Grosso,Perrotta yine üstlerine düşüni yaptılar , yazmaya bile gerek yok.Cassano yine istenileni veremedi adam gibi.Sonradan oyuna Ambrossini giriyor;Anlamıyorum,o adamı neci alıyorsun oraya?! Luca Toni de nedense kötü oynuyor bu turnuvada.En çok gol şansı yakalayan forvettir muhtemelen ama atamıyor.Aquilani'yi ilk defa gördük bu turnuvada daha çok tecrübe kazanması gerekiyor,çok yetenekli.De Rossi sahanın en iyilerindendi,hatta ikinci golü atan da oydu;maçın en iyisi desek çok fazla olmaz aslında. Pirlo biraz daha pasif kaldı sanki bu maçta.Pirlo ve Gattuso'nun çeyrek finalde oynayamayacaklarını (Sarı kart cezası) unutmadan söyleyelim.Bir de kimse Fransızlarda;Ribery çıktı,kırmızı kart,v.b demesin.10 kişi oynamak tabi geride olmaktır ama o poziyonları kaçırmayacak golünü atacaktın derler.Oyunu iyi analiz edememişler gerçi başlarında Domanech gibi bir adam olunca pek beklenmiyor böyle bişey ama,nasıl olsa yıldız falı(!) var tiyatrocunun.Artık ileriye bakalım; Fransızları yenip,Çeyrek finalist olduk;rakip İspanya.Forza AZZURRI...

Hiç yorum yok: