Cumartesi, Haziran 14

Hollanda 4-1 Fransa




Stat: Stade de Suisse
Hakemler: Herbert Fandel, Carsten Kadach, Volker Wezel (Almanya)
Hollanda: Van der Sar, Boulahrouz, Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst,
Jong, Engelaar (Dk. 46 Robben), Kuyt (Dk. 56 Van Persie), Van der Vaart (Dk. 79
Bouma), Sneijder, Nistelrooy
Fransa: Coupet, Sagnol, Thuram, Gallas, Evra, Makelele, Toulalan, Govou (Dk.
75 Anelka), Ribery, Malouda (Dk. 60 Gomis), Henry
Goller: Dk. 9 Kuyt, Dk. 59 Van Persie, Dk. 72 Robben, Dk. 90 Sneijder
(Hollanda), Dk. 71 Henry (Fransa)
Sarı kartlar: Dk. 32 Makelele, Dk. 82 Toulalan (Fransa), Dk. 51 Ooijer
(Hollanda)

İlk maçta dağınık Azzurriye 3 atan Olanda bu maçta her şeyiyle mücadele eden Fransaya 4 attı.İtalya ile Fransa arasında ki farkı belirtmek istedim.Durun yanlış başladık.
Stad de Suisse İtalya maçında olduğu gibi yine full çekmişti.İlk maçıda izleyenler toplamda 7 gole şahit oldular,bu gollere Romanya karşısında da devam eder inşallah Hollanda,eğer Romanya'ya yatarlarsa İtalya ve Fransa boşuna maç yapmış olacaklar.Böyle bir şey istemeyiz değil mi Hollanda ?! Maçta çok iyiydi Hollanda;sayelerinde maç izliyoruz turnuvada.Gol var en azından.İlk dakikadan son dakikaya kadar karşı kalede gol tehlikesi.Karşı takım gol atsada 20 saniyede cevap verme var.Hırs var.Sneijder var v.s v.s Bu maçta Robben de dahil oldu,yok mu daha gelen.İlk golü 9'da son golü 90'da atan bir takım bu porkatallar.Bundan bir önceki gönderide yapmak isterdim bu övgü(leri)yü,ama istenilen olmuyor bazen.Gollerde çok hoştu her biri izlenesi gollerdi.İlk pastan topu ağlara gönderme anına kadar teker teker izlenesi goller.Şu Robben,Sneijder,Persie üçlüsü,pöf öldürücü gerçekten.Biri yoksa diğeri hesabı. Birazda Fransadan bahsedelim tam bir balon takım.Tamam bi ara maçı kontrolleri altına alabildiler ama başlarındaki tiyatrocu-Domanech(gereksiz ayrıntı:amatör tiyatroculuk yapmış)- hiç bir işe yaramazın teki.Dünya Kupasında nasıl finale çıkardı takımı şarşırtıcı doğrusu.Henry'nin takıma dahil olması bişeyler katmış Fransızlara.Malouda'da iyiydi.Ribery'de bişeyler yapmaya çalıştı,o kadar işte başka bişey yok Fransa'da.
Genel bir değerlendirme yapacak olursak.Bundan sonraki Romanya maçlarını çok merak ediyorum.Hem skor hem oyun açısından.Gerçi as kadro ile çıkmaz artık garantilediler 1.liği.Hollanda'ya,daha toparlanmamış İtalya ve balon Fransadan sonra okkalı bir rakip gelse de görsek takımı,ha o zaman yine oynarlarsa(!) (-ki belirtileri var) bazı şeyler için erken konuşulabilir.Bir de şu yönden bakalım.Hollanda gibi gruplarda güzel oynayıp favori gösterilen sonrasında tüm işleri berbat eden yada farklı bir olay yüzünden turnuvalara veda eden takımları görmedik değil.Fazla uzatmadan son maçını da al Hollanda yoksa İtalya riske girer.

1 yorum:

Beercholic dedi ki...

Hollanda 2 maçta da golleri erken bulmanın avantajını yaşadı ve Van Der Sar olmasa 2 maçta da rakipleri geri dönebilecek pozisyonları buldular. Yani defansı hala S.O.S. veriyor Hollanda'nın bana göre. Yatsınlar kalksınlar kalecileri Van Der Sar'a dua etsinler... Yine de buradan babama sesleniyorum; "İyi ki 2000 yılında bana Hollanda forması almışsın babacığım. Sempatizanı olduğum ülkenin Milli Takımı, her turnuvada göze hoş gelen bir futbol oynuyor ve çokta sempatikler!"