Cuma, Haziran 13

Hırvatistan 2-1 Almanya



Stat: Woerthersee
Hakemler: Frank De Bleeckere, Peter Hermans, Alex Verstraeten (Belçika
Hırvatistan: Pletikosa, Corluka, R. Kovac, Simunic, Pranjic, Srna (Dk. 80 Leko), N. Kovac, Kranjcar (Dk. 85 Knezevic), Modric, Rakitic, Olic (Dk. 72 Petric)
Almanya: Lehmann, Lahm, Metzelder, Mertesacker, Jansen (Dk 46 Odonkor), Fritz (Dk. 82 Kuranyi), Frings, Ballack, Podolski, Gomez (Dk. 65 Schweinsteiger), Klose
Goller: Dk. 24 Srna, Dk. 62 Olic (Hırvatistan), Dk. 79 Podolski (Almanya)
Sarı kartlar: Dk. 27 Srna, Dk. 45 Simunic, Dk. 90 Leko, Dk. 90 Modric (Hırvatistan), Dk. 75 Ballack, Dk. 90 Lehmann (Almanya)
Kırmızı kart: Dk. 90 Schweinsteiger (Almanya)

Maçtan önce herkes ısrarla Almanya derken ben Hırvatistan diyordum.Bununla övünecek değilim ama bu galibiyeti;bana futboldan anlamıyorsun diyecek kadar ileri giden,üst düzey(!) futbol bilginlerine armağan ediyorum. Maça geçersek maçın daha ilk dakikasından Hırvatların nefes aldırmayacağı belliydi Almanlara.Yaptıkları etkili atakların meyvesini 24'Srna ile aldılar.Bu dakikadan sonra Hırvatlar etkili oyunlarına devam ettiler.Dakikalar 62yi gösterdiği sıralarda yapılan orta-şut karışımı vuruşun;Lehmann'ın hemen yanından direğe çarpıp geri dönen topa ,ceza sahasının içinde hazır bulunan Olic'in vuruşu topu ağlara göndermeye yetti ve Almanlar için maç çoktan çıkmaza girmişti.Bu dakikadan sonra bi 10 dakika daha atak yapan Hırvatlar geriye yaslandı ve bu sefer beklenen Almanya atakları ve golü geldi.Son 10 dakikaya maçı beraberliğe taşıma umuduyla giren Almanya'ya zaman yetmedi.Bu 3 puanın üstüne bir de Schweinsteiger turnuvanın ilk kırmızı kartını gördü.A grubundan 2. çıkarsa büyük bir aksilik çıkmazsa Hırvatlarla karşılaşacağız.Hırvatların futbolunu izlemek bir futbolsever olarak bana keyif veriyor onu da söylemeliyim.Maçın yıldızıda yeni Cruyf olma yolunda hızla ilerleyen Modric oldu.

Hiç yorum yok: