Pazar, Ekim 19

Gelenek Bozulmadı



Senelik izlenesi derbiler arasında ilk 10'da rahat bulunan ve Real Madrid galibiyeti dışında bir sonucu 40 yılda bir göreceğiniz bir derbi Atletico-Real derbisi.Önceki maç Barcelona'dan 6 yemiş bir Atletico ve ezeli rakibine bir tokatta ben atayım diyen Real.Böyle başladı maç ve daha 1.dakika olmadan gelen gol Atleticolulara büyük bir şok yaşattı,yine mi aynısı olacak diye merak ediyorduk.Bir hezimet daha yaşanmasın diye kalede,morali bozuk Coupet yerine Leo Franco vardı.Ancak 1-0'dan sonra farkı ikiye çıkaramadık.Hem Real hem Atletico gol için bastırıyordu ama bir türlü skor bozulmuyordu.Derbilerin olmazsa olmazlarından kırmızı kart,29'da Perea'ya(ikinci sarı),38'de ise uzaktan yakından kırmızı kartla alakası olmayan bir pozisyonda Van Nistelrooy'a çıktı.Haksız bir karttı,sarıyı bile düşünmek gerekirken,tereddütsüz gösterdi hakem kırmızıyı.Dakikalar 90'ı gösterdiğinde Atletico bir frikik kazandı.Topun başına Simao Sabroza geçti.Frikik kullanıldı ve Casillas çaresiz bir şekilde topun filelerle buluşmasını gördü.Gol tekrarını göstermeden kameralar taraftarlara döndü,kolum girsin hareket yapan bir Atleticolu göze çarptı.Maç 6 dakika uzadı.Real atakları kesmiyordu,dakika +5 olduğunda Drenthe topu alıp içeri doğru girdi,gelen darbe ile yerde kaldı,penaltı.Penaltıyı gole çeviren Higuain ve gelenek bozulmamış oldu.Bu golde kolum girsin hareketi yapan Atletik arkadaşa gelsin.

Atlético: Leo Franco, Perea, Heitinga, Ujfalusi (70'), Pernía (46'), R. García (37'), Assunçao, Maniche, Banega, Forlán, Agüero, Coupet, A. López (37'), Camacho, Miguel, Simao (46'), Luis Gª (70'), Sinama

Real Madrid: Casillas, Ramos, Pepe, Cannavaro, Marcelo, De la Red (77'), Gago, Sneijder (67'), Higuaín, V. Nistelrooy, Raúl (84'), Dudek, Salgado, Heinze, Javi García (77'), Drenthe (84'), V. der Vaart (67'), Saviola

Goles 0-1 (34''): Van Nistelrooy, con la derecha, desde 25 metros. 1-1 (89'): Simao, con la derecha, de falta directa. 1-2 (96'): Higuaín, de penalti.

Árbitro:
Clos Gómez, Colegio Aragonés. Expulsó con roja directa a Perea (29') y Van Nistelrooy (38'). Amonestó a Perea (7'), Raúl Gª (36'), Assunçao (45'+), Heitinga (76'), Ramos (85'), Simao (89') y Javi Gª (92').

6 yorum:

Alfredo dedi ki...

aceto'dan daha iyi yazıyosun yazılarını beğeniyle okuyoruz.tebrikler

B. dedi ki...

Teşekkür ederim

Blogspor dedi ki...

Son dakika penaltısını kullanmak yürek ister gerçekten.iii Hala Madrid !!!

B. dedi ki...

özellikle de 3 puanı kazandıracaksan

hugostiglitz dedi ki...

casillas daha atletico mağlubiyeti görmedi galiba :)

B. dedi ki...

görmeyecek gibi :)