Salı, Ekim 21

Haftanın Lig Panoraması (İtalya)

Blogda farklı bir uygulama yapacağım bundan sonra.Bu farklı uygulamada ilk ligimiz SerieA olacak,her hafta bir lig panoraması vereceğim.Önceden arasıra yaptığımız şeyi seriye bağlayacağız desek daha doğru olur.Her hafta tüm ligleri versem blogda hep aynı şeylere yer vermiş olurum.Onun için her hafta seçtiğim bir ligi vermeyi düşünüyorum.Bu aralar derslerde yavaştan yoğunlaşmaya başladı,programa uymaya çalışacağım.İyi seyirler.

SerieA'da 7.hafta maçları oynandı ve haftanın en önemli maçı olan Roma-İnter karşılasmasında,lige kötü başlayan Roma'dan Totti ile bir çıkış beklerken iyice dibe vurdu.İnter deplasmanda 4 gol atarak net bir galibiyet elde etti.İyi bir Roma olsa buna benzer bir sonuç olmayacağı kesin.Roma bu sezonu yavaş yavaş unutmaya başlayıp kadrosunu güçlendirmeye,Tottisizde bir takım olmayı öğrenmesi gerekiyor.7 maç sonunda 1 mağlubiyet,1 beraberlik haricinde tablosunda her hangi kötü bir rakam bulunmayan İnter lider konumunda.Roma ise 2 galibiyet,1 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 14.sırada bulunmakta,Roma'nın grafiğinin yukarılara doğru çıkmazsa köklü değişimler olması gerekecek.Roma'yı ne aklar derseniz;Roma zaten ak alnı açık yapması gereken tek şeyin Chelsea maçına odaklanması ve ordan iyi bir skorla dönmesi iyi olur derim.
Haftanın 2 sürpriz sayılacak maçı var.Biri Napoli-Juve diğeri ise Bologna-Lazio.İkisinde de ev sahibi takımların hanesine 3 puanı yazdırdığını görüyoruz.Juve ile başlarsak aslında isim olarak bakarsak sürpriz gibi.Yoksa Napoli'nin evinde ne beraberlik ne mağlubiyet aldığını görüyoruz.Juve'nin ise deplasmanda 5 puanı bulunuyor.
İç saha galibiyeti bulunmayan Bologna ise evinde ilk puanını,lige tarihindeki en iyi başlangıçlardan birini yapan Lazio'dan aldı.Deplasmandan ikinci kez puansız döndüler.
Milan kötü günler geçiren Sampdoria'yı net bir skorla geçti(3-0).İnter maçından itibaren karaktersiz kişiliğinden yavaş yavaş kurtulmaya başlayan Ronaldinho attığı 2 golle takımına büyük katkıda bulundu.Kaka'yı zaten söylemeye gerek yok.
Evinde rakibine göz açtırmayan Atalanta,deplasmanda ligin dibine demir atmak istemeyen Chievo ile 1-1 berabere kaldı.
Haftanın 2. ve son beraberlik maçında atılan toplam 4 gol ile 1'er puanı alan takımlar,evinde namağlup olan Lecce ile dışarıda evindeki istikrarı yakalamak isteyen Udinese.
Mor Menekşeler lig düşmesi neredeyse şimdiden belli olan Reggina'yı zorlanmadan,3 golle mağlup etti.
Ligin kötü günler geçiren 2 takımını karşı karşıya getiren,Torino-Cagliari karşılaşmasında gülen tek golle deplasman ekibi oldu.
Evinde fırtına gibi esen Genoa,deplasmanlarda iyi bir performans çizemeyen Siena'yı tek golle geçti
Son olarak evinde gol bile yemeyen Catania,Palermoyu 2 golle geçti.

Hiç yorum yok: