Pazar, Aralık 14

El Clasico (2-0)


El clasico'yu en iyi özetleyen kareler olmalı bunlar.Drenthe'nin kaçırdığı gol,Casillas'ın penaltıyı kurtarışı ve sonrasında müthiş çabası ve sonrasında 83' ve 91'de gelen goller.
El clasico ile ilgili tartışmalar başladığı günden beri Barcelona'nın fark atıp rahat bir galibiyet alacağı,Real Madrid'in ise çabalamasına rağmen bunu izleyeceği konuşuluyordu.O kadar rahat olmadı tabii ki. 91.dakikada rahatlayabildiler.Ne demişler bu maçlarda takımların form durumlarının önemi yoktur.Ama Real Madrid biraz geride kaldı doğal olarak,ofansta önemli eksikleri vardı.Sneijder'in de sakat olmaktan farkı yoktu.Solda Drenthe,ileride hatta geride Raul,kalede Casillas,Cannavaro çok çabaladılar.Hatta ilginçtir ki bunlara Metzelder'i de ekleyebiliriz.Bunun dışında herkes kendi performansındaydı.Sağ kanat denilen bir şey yoktu.Zaten Palanca'da bir yere kadar.Gago,Guti ve Sergio Ramos çok kritik isimlerdi,daha da iyi olsalar gidişat değişebilirdi.Higuain en kötü maçlarından birini geçirmiş olmalı.
Bu eksikler ve terso durumlara rağmen gerek penaltıyı kurtarma gerek Barcelona'nın boğazını sıkma konusunda güzel işler yapıldı.Barcelona bu Real Madrid'e fark atamadıysa hiç birine atamaz nerde Bordo ile Mavi...

2 - Barcelona:
Valdés; Alves, Márquez, Puyol, Abidal; Xavi (Keita, m.90), Touré, Gudjohnsen (Sergio Busquets, min. 63); Messi, Etoo (Hleb, min. 85) y Henry.
0 - Real Madrid: Casillas; Salgado, Cannavaro, Metzelder, Sergio Ramos; Sneijder (Palanca, min. 35), Gago, Guti (Javi García, 71), Drenthe; Higuaín y Raúl.

Goles:1-0, min. 82: Córner botado por Xavi, toca de cabeza Puyol y remata de cerca Etoo.

2-0, min. 91: Messi supera a Casillas.

Hiç yorum yok: