Perşembe, Aralık 18

Lugano! (2-0)



Malum,vizelerden dolayı bu hafta başı giremedim bloga bir yazı.El Clasico'da kalmışız sırasıyla devam edelim.Öncelikle Fenerbahçe-Antalyaspor maçının üstünden 4 gün geçsede aklımızda kalan 3-5 olayı buraya aktaralım.Lugano ile başlayıp Lugano ile bitiresim var.Bir gol bir asistle maçın kahramanı olmuş,Güiza'ya da rahat bir nefes aldırmıştır.Kendisine çiğnenmiş bir lokma olarak gelen topu ağlara gönderdi Güiza. Maç spikerinin(Melih Şendil yanlış hatırlamıyorsam) Güiza geçen sene İspanya'da da geç açılmıştı,14.hafta sadece 7.golü vardı demesi aklıma geldi gol atıldığında.İnşallah demekten başka bir çaremiz yok,kendisine nerden geliyorsa gelmeli o ilham,Fenerbahçe taraftarı sabırsız dense de gerek Kezman gerek Güiza'ya iyi sabrettiğimi düşünüyorum kendi adıma.Mesela Deivid'in ilk senesini hatırlayınca şaşıp kalıyorum.1 sene gerekiyor mu yahu? Daha açılması gereken çok adam varda ben en pahalısını aktarayım dedim.Kendisine halen güvenip golleri atacağınada inanıyorum.Yeni transferler ve Güiza'nın yanına Semih'in gelmesi hücum hattını zenginleştirecektir.Yoksa bu maçta olduğu gibi ille de gol atacağım artık yeter ulen diyen Lugano'yu bekleyemeyiz her maç.Şakayı bir yana koyarsak Luciano kadar olmasa da seviyorum bu Uruguaylıyı.Hepte sevmişimdir gol atan defansı.Atılmak pahasına eliyle dışarı top kesen defansıda(bkz.Högh),mücadele hırsına hayran olduğumuz defanslarıda sevdik,yanlış anlaşılmasın.1 numarada Luciano var ama.Fenerbahçe golcü defans sever diyerekten konuyu kapatalım.Bu maçta eksik ve yapılması gereken çokta iş vardı.Mesela Antalyaspor 10 kişi kalmasına rağmen pes etmedi,son vuruşları kötü olmasa vay halimize.Daha fazla gol atmamız gerekiyordu ama Lugano yorulmuştu bir kere! Emre'nin (5 numara!) performansıda fena değildi.Alex sakatlıktan olacak ki bu senenin başı gibi değil.Fazla müdahele edemiyor oyuna.Deivid girdikten sonra iyi işler yapmaya çalışsada çok fazla etkili olamadı.Ama bu tabii ki güzel vuruşlara engel olmadı.Kazımda Deivid'te jeneriklere girecek golleri,direk ve kaleci yüzünden kaçırmışlardı.Oyunun başında çok takdir etmesemde başka bir çaresi kalmayan bir iş yapıldı.Tribünlere sadece Gökhan çağırıldı.''Bu formanın hakkını verenler asla yalnız kalmazlar! '' dev pankartı eşliğinde.Puan kaybı olsaydı çok yazık olacak bir haftaydı,3 puanı aldık yola devam.

Hakemler: Bülent Yıldırım , Adil Sinem , Alpaslan Dedeş
FENERBAHÇE: Volkan Demirel , Gökhan , Lugano , Edu , Roberto Carlos , Kazım , Josico , Emre (Vederson dk. 80 ), Alex (Deivid dk. 61 ), Uğur (Deniz dk. 74 ), Güiza
Antalyaspor: Ömer , Sedat , Vahap , Yalçın , Şenol , Ali Zitouni , Ertuğrul (Volkan Altın dk. 30 ), Volkan Arslan , Abdullah (Ngwenya dk. 90+1 ?), Straka , Djiemova (Ahmet dk. 78 )
Goller: Güiza (dk. 11), Lugano (dk. 65)
Kırmızı Kart: Volkan Arslan (dk. 43)
Sarı Kartlar: Lugano, Edu (Fenerbahçe), Volkan Arslan, Sedat (Antalyaspor)

Hiç yorum yok: