Salı, Haziran 2

Daum İsminin Öne Çıkması

İlk olarak dün akşam Aragones'in kulübe geldiğini ve kalmak istiyorum dediğini belirtelim.Oradaki kalmak istiyorum ibaresi tabii ki müthiş bir sezon geçirdiğinden yada burada mutlu olduğundan değil.Adam enayi değil,tazminatını son kuruşuna kadar almak istiyor.Koskoca bir sezonu berbat etmesi yetmezmiş gibi kendini haklı görüyör bir yerde...Bugün ülkesine gittiğinide söyleyelim.
Ve gelelim adaylar arasında şu ana kadar ismi en yüksek sesle lanse edilen kişiye.Christoph Daum...Sanırım yalan dolan değil.Futbolcu konusunda sabırlıyımdır,sezon sonuna kadar bile bekleyebilirim ancak Teknik Direktör konusu biraz farklı.Çünkü,aynı kafa ve değiştiremiyorsun,gideceği gün kurtulabiliyorsun.Daum'un defansa dönük ve azda olsa sıkıcı oyununu biliyoruz 2-3 senede değişmediyse tabii.Bu oynattığı takımın kötü olduğu anlamına gelmiyor.Tek golle de olsa kazanmayı biliyordu oyuncular.
Aragones'i geldiğinde de sevmiyordum ve lig başladıktan 2-3 hafta sonra "Daum'u sevmezdim,onu arar oldum." diye bir sözümü hatırlıyorum.Daum,Aragones'ten iyidir.Şu durumda sadece Aragones'ten iyi olduğu ve başka teknik direktörle riske girmemek için yapılmış bir anı kurtarma hareketi olarak görüyorum Daum'u.Aykut Kocaman'a da sportif direktörlük önerilmiş,henüz kararı yok diye duyduk.Sportif direktörlüğe Kocaman Aykut yada Hooijdonk getirilsin,gelecek teknik direktörde kim olursa olsun antrenör olarak Önder Özen ismini istiyorum.

2 yorum:

Donnie Brasco dedi ki...

Daum'un tercih edilme sebei ülkeyi ve Türk futbolcusunu tanıması disilplini vs yanında bence yönettiği takıma yüklediği kondüsyon. Bu sene takımın yürümeye mecali yoktu bence. Ruhsuzluğun teknik açıklaması buydu.
Bu seneden itibaren savaşan bir takım kurulacaksa bu takım 15 dk saldırıp sonra dili dışarda maçın bitmesini beklemeyecektir. 90 dk ısıran bir savunma ve baskılı bir oyun analyışı sergilemeli ve bunun için de müthiş bir kondüsyon ve takım disiplini gereklidir; e Almanların bu konudaki disiplini de her futbolseverin bildiği bir futbol gerçeği. Bence Daum çok da fena bir tercih değildir. Kondüsyonu yeter :)
yürüye yürüye şampiyon olmak yerine koşarak şampiyon olmayı seçmemiz iyi oldu.
Ayrıca Gallo Daum öyle Lucescu Mourinho vs gibi defansif oynatmaz. 2005 yılındaki Galatasaray derbisinde Fenerbahçeye beraberlik yetiyorken Anelka Nobre Tuncay Alex vs hepsi sahadaydı. Daum döneminden bir diğer ilginç ritüel de 2-0'ı yakalamışsak fark kesin geliyordu :D
Daum hayırlı olsun çubuklu diyarına

B. dedi ki...

seçilebilecek en ortalama isimdi Daum.Başka bir hoca getirsen takımı tanıması ve adaptesi uzun sürebilirdi bu açıdan fena olmadı,dediğim gibi başka birini istiyordum ama Daum,hem Aragones'ten iyidir hemde sene kaybettirmez diye düşünüyorum.
yürüye yürüye değil koşarak şampiyon söyleyişide oldukça hoşuma gitti :)
Daum hakkında genel görüşü söyledim diğerlerine göre daha geride tutardı takımı.
ne olursa olsun artık savaşan,mücadele eden,kondüsyonu 90.dkda 1.dk ile aynı olan bir takım istiyoruz.