Salı, Eylül 22

6'da 6 : 1964-65'ten 2009-2010'a

O uzun aranın ardından sizlerle buluşmak harika,kısa kısa değerlendirmeler yapıp blogu güncelleyelim.İlk olarak Süper Lig'den başlayacak olursak benim yazamadığım süre içerisinde Fenerbahçe 6'da 6 yaptı.Lig tarihine bakarsak 1964-65 sezonunda 7'de 7 görüyoruz.Fenerbahçe'nin yendiği takımlar sırayla;Beykoz(4-1),Feriköy(5-0),Altınordu(3-0),İzmirspor(3-0), İstanbulspor(2-0),Keçiörengücü(1-0),Şekerspor(2-0) bu galibiyet serisi 8.haftada Beşiktaş deplasmanında 1-1'lik beraberlikle bozulmuştur.Baktığımız zaman 20 gol atıp 1 gol yemişiz 8.haftaya girerken.Deplasmanda fazlasıyla beraberlik almışız o sezon ve ligi en yakın rakip Beşiktaş'ın 6 puan üstünde şampiyon olarak tamamlamışız. 18 galibiyet,11 beraberlik tek mağlubiyet var.O da deplasmanda İstanbulspor'a(1-0). O sezonla ilgili dikkatimi çeken ligde sadece Ankara(6),İstanbul(6) ve İzmir(4) takımlarının olması.
45 sene sonrası 7'de 7'ye ramak kaldı.Antalyaspor deplasmanında bu başarıya tekrar ulaşmak en büyük temennimiz.
Bu tip seriler güzeldir ama çok bağlanmamak gerekir,üzer.Dedikten sonra geride kalan 6 maçı ilk haftadan bu haftaya hatırlayalım.

Denizlispor 0:2 Fenerbahçe
Daum kötü bir şekilde bıraktığı yerden şu anlık yapabileceği tek şey olan iyi bir skorla aldı takımı.Elektrik kesintisi nedeniyle duran ve yaklaşık 40 dakika sonra başlayabilen maç gece yarısını geçtikten sonra tamamlanabilmiş ve bu olay "maç iki gün sürdü" gibi yorumlara neden olmuştu.Goller sezona iyi bir başlangıç yapacak olan Güiza'dan gelmişti.Daniel Jarque(Kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Espanyol kaptanı) anısına atıldı goller.Nur içinde yatsın! İlk hafta liderlikle kapatıldı.

Fenerbahçe 3:0 Sivasspor
Sezona güzel başlayan Fenerbahçemiz,belki de bir Real Sociedad örneği verecek olan Sivasspor'u ağırlıyordu.Onlar için tarihlerinde belki bir daha yakalayamayacakları bir başarının hemen ardından düşme potasının içine gömülme vakti gelmişti.
Fenerbahçe zorlandı desek yanlış olur.Ancak,sonuca gitmek için son 20 dakikayı beklemek zorunda kaldık.İlk maçlarda iyi performans sergileyen Kazım ilk golü attı,Emre 81'de korner'den fileleri sarsarken,son darbe 90+1de Dos Santos'un harika golüyle geldi.
Maç öncesi Lugano ile tekrar anlaşıldığı açıklandı ve kendisi şahsen gelip maçı izledi.Kaptanımız de Souzamız ise bu maçla birlikte 150.lig maçına çıkmış oldu.Nazar boncuklarıyla sahaya çıksada sakatlanıp erken çıkmak zorunda kaldı,sahalara yaklaşık 3 hafta dönemeyecekti.
A1ex D5 S0uza



Diyarbakırspor 1:3 Fenerbahçe
Sövmüyorsunuz,konuşmuyorsunuz ama gırtlağınza kadar getiriyorlar. Bir kaç sorum olacak. Orası Diyarbakır mı? Evet. Diyarbakır Türkiye toprağının parçası değil mi? Diğer her bir karışı olduğu gibi toprağı,sadece toprak değil kutsal toprak. Peki İstiklal marşı bizim Milli marşımız değil mi? Milli marşımız. Buraya kadar her şey güzel peki bunları neden söylüyorum. Maç başlıyor iyi hoş,sıra geliyor Milli marşa ve stadta sadece Fenerbahçelilerden geliyor,birliğimizin sembolü marşın asil sesi. Kimsiniz siz?! Hangi ülke vatandaşısınız,Namibya mı? Burkina Faso mu? Türk değil misiniz? Neden söylemiyorsunuz? Bazı değerler bu ülkeyi yaşatıyor,bütünlüğünü sağlıyorsa,üstünden giyeceğini,barınacak evini,haklarını ve daha yegane şeyi sana bu ülke sağlıyorsa bu ülkeyi var eden İstiklal marşını da söyleyeceksin! O kadar! Bunun adı ne faşistlik ne şovanistliktir.Bunun adı Atatürk Milliyetçiliğidir!!!
Yukarıda ki şeylerin haricinde her ne zaman karşılaşsak ne yapıyorlarsa aynılarını yaptılar,futbolcusundan seyircisine.Gol yiyip geriye düşsekte,tribünde edilen o lafları ağızlarına bir güzel soktuk.Çirkefleşerek değil adam gibi.Ardından sokaklarda karıştı,kulübe(Diyarbakır) cezada geldi.Kulüpten açıklama:"Suçlu seyirciler değildir." Kimdir barzo! Bir takımı,kişiyi sevmezsin tamamdır. Sevmezsin şöyle sevmezsin,Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı hakeza tersi olduğu gibi sevmezsin ama karşındakini farklı bir ırk,din,mezhep,v.b mensubu gibi görüp (ki o da ırkçılık olur) öyle bir kini öyle bir nefret beslemeyi kabul etmiyorum. Dediğim çok iyi anlaşıldı aslında.Tribün kültürü değil başka bir şey onların ki.Her seferinde aynı şeyler yazılacak sevmiyorum.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!!!

Fenerbahçe 2:1 Manisaspor
Zafer Bayramını kutladık coşkuyla!
Sıkıntıların başladığı maç diyebiliriz.Golü bulmadan bir kaç dakika önce Emre atıldı,her zamanki saçma hareketleri sayesinde.Takım için değil kendi için savaşıyor yorumunu yapmaktayım.Atıldı iyide oldu takım kendini toparladı.
İlk golü 80'de bulduk,Güiza imzası vardı.Manisaspor'un biraz zorlayabileceğini biliyordum. Lig başlamadan önce iyi bir grafik çizip iyi transferler yapmışlardı.Ancak ne olursa olsun maçın daha erken bir zamanında kopması gerekiyordu. 86'da 1-1 oldu ve 4 dakika uzatmayla birlikte 8 dakikamız vardı.Bir şeyler hissediyorduk.Yanımdakiyle yer değiştirdik gol aşkına ve totemle alıp götürdük 3 puanı 90+4'te.Totemle kazanılan maçlarda olacaktır dedim içimden.Her maçı rahat rahat oynayıp 4-0,5-0 alırsak ne anlamı var bu aşkın...

Bursaspor 0:1 Fenerbahçe
Maç öncesi bir çok şey yaşandı,site hack durumları,otobüs taşlamaları v.s sahada verilirdi yine cevap,olmadı tribünde. Bir çok kişinin aksine bu maçı öyle yada böyle alabileceğimizi tahmin edebiliyordum.Ancak kolay olmayacaktı,Bursa savunmayı sağlam tutuyor,takım aynı zamanda ileride çıkabiliyordu.Alex'in tek golü 5'te 5'i getirdi.Kolay olmadı ama yenileceğiniz gün içinizde olan sıkıntı,his ne derseniz diyebilirsiniz.O şey bu maçta yoktu.Sercan'ın son saniye vuruşu galibiyet serimizi 2.kez riske atsada sonuçta kazandık.

Fenerbahçe 1:0 İ.B.B.
Geldik 6.galibiyete.Galibiyet diyoruz ama son bir kaç maçtır ilk maçlarımıza oranla form düşüklüğü var. Bir gol yesek anca Manisa maçı gibi döner böyle devam ederse. Manisa maçında da savaşçı ruh geri getirdi,giden maçı. Geçen seneye oranla en büyük farktı bu.
Şimdi ki form düşüklüğünün nedeni büyük bir ihtimalle ve oranla yorgun oyuncuların tekrar tekrar oynatılması gibi gözüküyor.Bu gidiş sakatlıkları da getirecektir. Daum'un eksik yönüde bu;Tutan kadroyu değiştirmemesi,en fazla 1 taş çatlasın 2 oyuncu değiştirmesi ideal 11'de.Adam yorgunda olsa hafif sakatlığıda olsa oynatıyor.Sağlıksız bir durum.Daha önce ne zaman 6'da 6 gördün diyor,yarın Allah korusun en önemli 2 oyuncun sakatlanır kendine gelemezsin olan yine bize olur. Daum'a Avrupa yolunu kapatanda korkak olması kesinlikle,hakaret v.b olarak söylemiyorum ama görüşüm budur.Dahi olabilir ama korkak bir dahi!
Son iki maçtır duran toplarla gol atabiliyoruz.Durum kötüye gidiyor.Daha önemli maçlar yaklaşmakta.Haftaya Antalyaspor deplasmanındayız.7,7,7 diye haykıralım Fenerbahçe'm...

Hiç yorum yok: