Salı, Eylül 29

Bosna Tribün #1

Ülke olarak tribün konusunda sağlam olduklarını biliyoruz. Milli maçla birlikte bunu gördük demek isterdim ama söylenildiği kadar ateşli bir tribün görememiştik. Arada siyasi bir sürtüşme aramaktan öte bizleri bir kardeşleri bir abileri gibi gördükleri için o havayı yaratamamış da olabilirler. Milli takımı bir kenara bırakıp kulüp takımlarına,daha doğrusu tribünlerine geçecek olursak;Öncelikle paylaşmak istediğim görseller var. Görseller genelde gruplara ait. Tribünlerde genellikle tek grup görüyoruz. Stadların ve bölgelerin büyük olmamasına bağlanabilir bu.

Bosna tribünleri hakkında daha fazla bilgim var,şurada yanlışsın tarzında eleştirilerinizi veya eklemek/paylaşmak istediklerinizi yorum kısmına bırakırsanız mutlu olurum.İsterseniz Dünya'nın en iyi 25-30 derbisi arasında bulunan ,Sarajevo(Saraybosna) derbisinin tarafları FK Sarajevo ve FK Zeljeznicar Sarajevo takımlarının tribünleri ile başlayalım ufak bir kaç bilgi ve görsellerimizle birlikte.

FK SarajevoSaraybosna'nın köklü kulüplerindendir kendileri. 37.500 kişilik Asim Ferhatovic Hase Stadında yapıyorlar maçlarını. 87'den beri Horde Zla grubu eşlik ediyor sahada ter döken oyunculara. Horde Zla'nın Almanya'da şubesi bulunmaktadır.
Horde Zla

FK Zeljeznicar Sarajevo
FK Sarajevo'nun ezeli rakibine gelelim. Lakabı Zeljo olan Zeljeznicar'a Bosna'nın Demirsporu da diyebiliriz. Saraybosna Demirspor,tam Türkçe karşılığı olur sanırım. Maçlarını 12.000(bazı kaynaklarda: 16.000) kişilik Grbavica stadında oynamaktalar.Tribünlerinde ise Horde Zla ile aynı yıl kurulan The Maniacs grubu vardır.
The Maniacs
TM 87

Bosna Tribün'ün devamı yakında...

2 yorum:

ardiles dedi ki...

geçen hafta koskorcuk la beraber bosnadaydık, kalamadık hafta sonuna kadar, çok istiyorduk bir maça gitmeyi. futbol tribünleri eski yugoslavya topraklarında bosna-hırvatistan-sırbistan-karadağ hala güzel ve cezbedici. yakında kızılyıldız-partizan maçına gitmek yolunda çalışmalarımız sürüyor ;)

B. dedi ki...

harika olurmuş kalsaymışsınız
ama kalan sağlar sizindir unutmayın :)