Pazartesi, Ekim 19

Boca 2-1 Tigre

Nihayet sezonu açabildim. Tigre ile oynadığımız şampiyonluk maçı anıları depreşti maçın başlarında,devamında o günkü Tigre yoktu tabii ki. Tribünün sesini de özlemişim.
Maçın 00:10'da başlaması ve ertesi gün erken saatte Muhasebe illeti olması etkilemedi tabii ki. Bocamızı Beyaz ağırlıklı enine Sarı çizgili formasıyla izledik. Ev sahibi olmamıza rağmen maç Buenos Aires'in diğer köklü takımlarından Velez'in sahasındaydı. Tigre bu sezon berbat bir konumda ve maçta da konumlarını(puan tablosunun dibi) hakkettiklerini görmüş olduk. İstikrarsız takımlarla dolu Arjantin ligi. Bir sezonda şampiyon olan bir takım ertesi sezon ligin dibinde sürünebiliyor. Çok ciddi bir River örneği var karşımızda. Tigre'de farksız vaziyette şu anda. Neyse bu maça tekrar dönecek olursak, Boca defansını çok hazır ve yerinde müdaheleler yaparken gördüm,özellikle ilk yarıda. Takım hızlı olarak atağa çıkarken fazla sıkıntı yaşamıyor. Gerçi sadece bir maç buna ölçü olamaz,hatta şu Tigre'yle oynanan bir maç kesinlikle olamaz.
Maçın yıldızı ise kesinlikle Gaitan'dı. Attığı gollerde Tigre'nin hatalarını takım olarak iyi değerlendirdiğini gördük Boca'nın. 50'de atılan golde yanlış ofsayt taktiği uygulanırken,60'da ki golde ise Tigre savunması denilen bir şeyden söz etmek mümkün değildi. Kalecimiz Abbondanzieri,ara sıra gelişen Tigre tehlikelerini iyi sezerek maçın rahat geçmesini sağladı. İkinci yarı bir ara Boca taraftarı boydan boya tüm pankartları bir sağa bir sola çekerek harika bir görüntü oluşturdu,tezahüratlar ve yine her zaman ki gibi kendilerinden geçmeleri de cabası.
Tigre biraz toparlanmaya başlasada bir gol bile atmayı haketmeyen bir görüntü çiziyordu. 79'da attıkları gole engel olunamadı o ayrı. Carlos Luna'dan geldi o gol. Boca'nın değişiklikleri de gelmeye başlamıştı. Insua oyundan çıkarken yaptığı bir asist ve güzel oyunuyla boşuna terlemediğini göstermişti. Oyundan çıktıktan sonra yanlışlıkla Tigre kulübesine doğru yol alması ise teknik direktörleri Diego Cagna tarafından da gülümsemeyle karşılandı. Son 5 dakika Tigre'nin aklına oynamak gelse bile fazla işe yaramadı. Palermo ve Gaitan,teknik direktör Bianchi tarafından alkışlatılmak üzere oyundan çıkarıldı.
Önümüzdaki hafta el Superclasico var;BOCAA,Boca es mi vidaaa...
Boca: Roberto Abbondanzieri; Hugo Ibarra, Julio César Cáceres, Gabriel Paletta, Fabián Monzón; Sebastián Battaglia, Ariel Rosada, Federico Insúa; Juan Román Riquelme; Nicolás Gaitán y Martín Palermo. Director técnico: Alfio Basile.

Tigre: Daniel Islas; José San Román, Pablo Garat, Maximiliano Oliva, Rodolfo Arruabarrena; Lucas Oviedo, Diego Castaño, Matías Giménez; Martín Morel; Leandro Lazzaro y Carlos Luna. Director técnico: Diego Cagna.

Goles: en el segundo tiempo, 4m y 14m Gaitán (B); 33m Luna (T).

Cambios: en el segundo tiempo, a los 23m Jonathan Blanco por Oviedo (T); 34m Guillermo Suárez por Morel (T); 36m Cristian Chávez por Insúa (B); 43m Guillermo Marino por Gaitán (B); 48m Lucas Viatri por Palermo (B).

Arbitro: Néstor Pitana.

Cancha: Vélez (local Boca).

Hiç yorum yok: