Cuma, Kasım 27

Son Şampiyonlar #MLS : Real Salt Lake

Ligden bashedecek olursak; ABD ve Kanada'nın ortak futbol liginin ismi Major League Soccer*(MLS). Doğu ve Batı Konferansı olarak 2 gruba ayrılan MLS'de grup maçları bittikten sonra gruplarında en iyi puana sahip 8 takım Play-Off-Yarı final adı altında rövanşlı olarak eleme maçı oynuyorlar. Bize göre çeyrek final maçları diyebiliriz. Bu play-off'ta en iyi puana sahip takımlar,en düşük puana sahip takımlarla eşleşiyor. Kısaca toplarlayacak olursak; Grup maçları bittikten sonra hem kendi hem de diğer gruptaki takımlara göre en iyi puana sahip takımlar 1'den 8'e kadar sıralanıyor. 1.ile 8., 2.ile 7, 3. ile 6., 4.ile 5. şeklinde yapılıyor eşleşmeler. Bu turu geçen takımlar Doğu ve Batı Konferans Şampiyonası adı altında tek maçla finale yükselmek için mücadele ediyorlar ve son olarak MLS Cup adı altında şampiyonluk maçına çıkıyorlar.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi 1.ile 8. eşleşiyor demiştik.
En iyi puana sahip takım 49 puanla Colombus Crew iken eşleştiği takım en düşük puanlı,yani 8. ve 40 puana sahip olan Real Salt Lake'ti ve Real Salt Lake bu turu geçmeyi başardı. Ardından Chicago'yu eleyen Real finale yükseldi. Finalde ise rakip Beckham'ın takımı LA Galaxy idi. Normal süresi 1-1 biten maç penaltılarla sonuçlandı. Real Salt Lake,LA Galaxy'yi 5-4 mağlup ederek 2009 MLS Şampiyonu oldu.
Real Salt Lake (3-0-1) vs. Los Angeles Galaxy (2-1-1)

November 22, 2009 -- Qwest Field

Scoring Summary:
LA -- Mike Magee 2 (Landon Donovan 1, David Beckham 1) 41
RSL -- Robbie Findley 3 (unassisted) 64

Penalty-kick shootout:
LA -- David Beckham (Goal)
RSL -- Clint Mathis (Goal)
LA -- Gregg Berhalter (Goal)
RSL -- Robbie Findley (Goal)
LA -- Jovan Kirovski (Saved)
RSL -- Kyle Beckerman (Saved)
LA -- Landon Donovan (High)
RSL -- Ned Grabavoy (Goal)
LA -- Mike Magee (Goal)
RSL -- Andy Williams (Saved)
LA -- Chris Klein (Goal)
RSL -- Chris Wingert (Goal)
LA -- Edson Buddle (Saved)
RSL -- Robbie Russell (Goal)


Real Salt Lake -- Nick Rimando, Robbie Russell, Nat Borchers, Jamison Olave, Chris Wingert, Andy Williams, Kyle Beckerman, Javier Morales (Clint Mathis 22), Will Johnson (Ned Grabavoy 46), Robbie Findley, Yura Movsisyan (Fabian Espindola 75).

Substitutes Not Used: Jean Alexandre, Tony Beltran, Pablo Campos, Chris Seitz

Los Angeles Galaxy -- Donovan Ricketts (Josh Saunders 66), Sean Franklin, Gregg Berhalter, Omar Gonzalez (A.J. DeLaGarza 89), Todd Dunivant, David Beckham, Mike Magee, Chris Birchall (Chris Klein 79), Jovan Kirovski, Edson Buddle, Landon Donovan.

Substitutes Not Used: Alan Gordon, Dema Kovalenko, Eddie Lewis, Yohance Marshall

Attendance: 46,011

*It's Football.Not Soccer!

Hiç yorum yok: