Cumartesi, Aralık 26

Ankaragücü & Sheriff

Fenerbahçe 1-0 Sheriff
Taraftar! Bizim için uzun süren bir ardından taraflar buluştu birbiriyle... Ekran başında bile olduğumuz zaman bu ses,bu nağmeler,bu tını,bu tempo olmadan olmuyor. Hep bir şey eksik oluyor. Fenerbahçe isminin anlamı gibi... Halk,diriliş,büyüklük,ruh,heyecan,aşk gibi kelimeler bir araya gelemiyor taraftar yerinde olmayınca... Bir daha olmasın! Seyircisiz maç olur;Taraftarsız Asla!!
Carlos'un son maçı olması bu maça anlam katan bir başka bir durum. Sadece son 3 dakika oynadı o ayrı... Aslında önemi ve anlamı çok büyük değildi bu maçın. Bir maç önce alınan 3 puanla grupta 1.lik garantilenmiş ve kafalar rahatlamıştı.
Carlos'un gidişinin kesinleşmesiyle birlikte kadroda bazı değişiklikler yapıldı maç öncesi,haftasonu oynanacak Trabzon maçıda buna ayrı bir sebepti tabii ki. Andre Santos bu maçla birlikte farkını daha fazla hissettirmeye başladı. İşine daha çok odaklanır ve kendisini sürekli iyileştirmek (Kaizen :p) için çabalarsa yıldızı daha çok parlayacaktır. Uğur Boral'ın dönüşünden de bahsetmek gerekir bu maçı yorumlarken. Maç boyu çabası ve attığı gol görülmeye değerdi. Uğur Boral,Semih gibi isimler tekrar kazanılmalı. Özer'in yükselişi başladı ve devam ediyor. Ukalalık etmek istemem ama şans verildiği takdirde bu performansı hatta daha iyilerini sergileyeceğini biliyordum.
Sadede gelirsek,son maçıda kazanarak üst turdaki rakibi beklemeye başladık.
Fenerbahçe 3-2 Ankaragücü
Taraftarsız maçlar başlı başına eziyettir. Taraftarı takmayan yönetim ve/veya spor yazarları,dışarıdan gelen Fenerbahçe nağmeleriyle kendilerinden utanırlar her seferinde. Bir önceki maçta da aynen öyle olmuştu; Yönetim,Fenerbahçe'yi sadece 185,195 bin kişilik bir kitle sanmış ve stadın dışından gelen,büyük ihtimalle taraftar kartsız ve Fenercell'siz Fenerbahçelilerin tezahüratlarıyla utanmışlardı. Yaptıkları ayıbı anlamışlar,sağolsunlar! 30 Milyon Taraftarınla Yanınızdayız! dev-pankartı asılmış. Günaydın İsmet abii!!!

Bunun haricinde acilen toparlanmaya ihtiyacımız vardı. Eskisehir mağlubiyeti bardağı taşırmıştı. Ancak Ankaragücü maçıyla beraber kötü gidişata dur demek isteyen futbolcu sayısı artmıştı. Alex suskunluğunu bozmaya başlamıştı bu durumla doğru orantılı olarak. Çok rahat izleyemedik bu maçı belki,gidip geldi ama mücadele güzeldi. Güiza ve Alex(2) 3 puanı getiren golleri attı.

Hiç yorum yok: