Pazar, Aralık 27

Teşekkürler Carlos

Aklım başımda olarak futbolu takip etmeye başladığım günleri düşünüyorumda tam da Brezilya'nın efsane olduğu zamanlardan biriydi. Ronaldolar,Carloslar,Cafular,Emersonlar,Bebetolar... Ronaldo hastalığım o zamanlardan gelir. Carlos'un yeri de ayrıydı benim için. Real Madrid sevgim de sanırsam ilk Carlos'la başladı. O zamanlarda Carlos için takip ederdim Real Madrid'i ,11 yıl hizmet ettiği takımı. Bugünkü gibi her hafta izleyemiyorduk Real Madrid yada başkasını, öylee denk gelirse,özettir,gollerdir,gazete haberleridir falan filan.

O,gıpta ettiğim,hayranlıkla izlediğim Dünya'nın gelmiş geçmiş en iyi sol beki Roberto Carlos, 2006 yılında Fenerbahçe ismi ile birlikte anıldı ve heyecanlandık tabii ki. 90 yaşına da gelse Roberto Carlos,Roberto Carlos'tu. Belki performans olarak eskisini veremeyecekti ama ismi yeterdi. O sene olmadı; Ertesi yıl,yani 2007 yılının bir yaz gecesi Roberto Carlos'un Fenerbahçe'ye geldiği haberini aldık. Gündeme bomba gibi düştü klişesini kullanmak zorundayım. Sadece Türkiye değil tüm dünya bu haberi okuyor,izliyor,konuşuyordu.

Heyecanla izledik kendisini,gurur duyduk formamızı taşıdığı için. Dediğim gibi belki o eski Carlos yoktu sahada ama ismi,saha dışında verdiği insanlık dersleri vardı... Bir değerdi.
Bazen eleştirdik oyunu soğuttuğu gerekçesiyle ama Fenerbahçe ismine kattığı şeyler tartışılmaz ve unutulmazdı.

Gün geldi Roberto Carlos,son bir kez de olsa dostu Ronaldo ile aynı savaşı vermek,aynı formayı giymek istiyordu. İşte o günler Avrupa kariyerinin bittiğini işaret eden zamanlardı. Kısa sürede olup bitti herşey. Corinthians'ın resmi site giriş sayfasında Carlos'un artık Corinthianslı olduğu yazıyordu. Bu haberden sonra ilk maç Sheriff ile oynandı. Carlos son 3 dakika oynadı ve Fenerbahçe'de son dakikalarıydı. Güzel,hoş biraz tebessüm ettiren biraz gözlerimizi dolduran anlar yaşandı maç sonunda ve Roberto Carlos bizden ayrılmıştı.
Yolun açık olsun Roberto Carlos her şey için teşekkürler...
Fenerbahçe formasıyla sahaya çıktığı 101(3) maçta 10 golü bulunuyor.

Hiç yorum yok: