Cuma, Şubat 12

Bursaspor 3-1 Fenerbahçe

Futbol tarihinin en büyük salaklıklarından birine imza atılmak üzereydi ki, şans kapımızı çaldı ve son dakika gol attık. Diğerleri bu balı neredeyse her maç yerken, bize yılda 3 yada 5 kez denk geliyor. Bu tip maçları 180 dakika düşünün,son dakika da olsa turu geçtik diye bakasım yok açıkçası. Ömrümüzden ömür götürmek zorunda mısınız?! İlk maç daha farklı bitebilecekken 3-0 bitiyor, tamam anladık ama bu maçta son dakikaya kadar bekleme amacı nedir?! Yattılar demiyorum,diyememde. Ancak sahaya çıkan kadro öyle berbattı ki, iki ayakla bir topu doğrultamadılar. Tek sorumlusu var maçın bu denli sıkıntıya girmesinde. Daum! Daum! Daum! Rezil! Kafası garanti skordan başka hiç bir şeye basmayan bir adam. Taraftar mide kanaması,kalp krizi geçirmiş,felç inmiş umurunda değil adamın. 1 gol atarım,karşı takım atmaz inşallah! Zihniyet bu. Bu maçta ki düşüncesi de eminim ki Bursa bizi 2-0'da yense tur atlarız olmuştur. Böyle bir rezalet olamaz. Elindeki kaynağı kullanamayan bir Teknik direktör. Yazık! 
Sür adam gibi kadronu,at 2 tane,çıkar ilk yarının sonunda Alex'i Semih'i onu bunu. Bu kadar basit. Hem dinlendirmeye çalıştığın adam yorulmaz,hem taraftar sinir krizleri geçirmez.
Bursa bizim açımızdan riskli skoru yakalamadan önce 2-3 mutlak gol kaçırdık. Güiza ve Gökhan sağolsunlar(!) Rakip kaleci artık golü yedik diye düşündüğü sırada, topu göğsüne çarptırarak kaleciyi o düşünceden hızla uzaklaştıran forvetimiz var,ne mutlu! Gökhan'a fazla yüklenme taraftarı değilim sözüm direk Güiza'ya. Attığı golde de şans eseri rakibe çarptı da öyle girdi. Yoksa uzuyordu maç...
Defans evlere şenlikti ama fazla alternatif yoktu. Yediği gollerde Volkan'ı fazla hatalı görmüyorum. O defansla ve rakibin o baskısıyla ancak bu kadar yapabilirdi. Kritik kurtarışları da var.
Vederson hakkında ben bıktım yorum yapmaktan o halen saçma sapan oyununa devam etmekten bıkmadı.
İlk yarı bittiğinde Bilica ile Emre yer değiştirdi. Orta saha güçlendirme çabaları hey yavrum benim! Bursa 3'ü attı dakika olmuş 70, Alex giriyor oyuna,günaydın Şükrü abi! 
Allahtan oyuna giren Alex 3-5 hareket yapıyorda Bursa 5'e gitmiyor. Çünkü öyle bir hal almıştı ki maç, biz 1 tane atsak bile Bursa 5'e gider diyordum. Neyse ki düştüler biraz oyundan. 
10 dakika kaldığında ya 4-0 ya 3-1 biter bu maç dedim, Güiza şans eseri attı bir tane. Hele şükür!
Sahadaki Bursa'yı mücadelesinden dolayı tebrik ediyor; Yarı finali son dakikalarda Fenerbahçe'ye hareket çeken Bursalılara armağan ediyorum.
Yarı finalde rakip Manisaspor. Finale Fenerbahçe!

Stat: Atatürk
Hakemler: Cüneyt Çakır , Bahattin Duran , Alpaslan Dedeş
Bursaspor: Ivankov , Ali Tandoğan , Zapotocny , İbrahim , Mustafa , Volkan , Hüseyin , Bekir Ozan , Ozan İpek , Turgay , Iglesias  (Sercan dk. 65 , Batalla dk. 90+2 )
FENERBAHÇE: Volkan , Bekir , Önder , Bilica  (Emre dk. 46 ), Vederson , Gökhan Gönül , Selçuk , Deniz , Santos , Güiza  (Semih dk. 90+ 4 ), Gökhan Ünal  (Alex dk. 68 )
Goller: Iglesias (dk. 18), Ivankov (dk. 33 Pen.), Turgay (dk. 64) (Bursaspor), Güiza (dk. 90+2) (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Hüseyin, Ivankov, Turgay, Ali Tandoğan (Bursaspor), Bilica, Güiza,  Santos (Fenerbahçe)

3 yorum:

tamchee dedi ki...

Hayır Alex, Emre ve Semih'i kulübede oturtacağına ilk 11 başlat 1 gol at al yine yanına..!!
İllaki kanser olucaz..!!

Bolat dedi ki...

daum ile ilgili elestirilerinizde bence haksizlik etmissiniz.

daum'un hesabi cok büyük olasilikla cogunlugu savunma oyuncularindan kurulu takimiyla geriye yaslanmak, bursaspor'a bos alanlar vermemek, fenerbahce'ye yüklenmek zorunda olan bursaspor gerisinde genis alanlar birakacagi icin de bu ligte muhtemelen savunma arkasina kosu yapabilen en iyi iki oyuncu olan gökhan ve guiza ile o bosluklari degerlendirmek...


alex'i, emre'yi, semih'i kenarda otutturmasi bu anlamda bence anlasilir... cünkü zaten sakatlik ve cezalilarla bogusan bir takimin, garanti gözüyle bakilan bir kupa rövansinda sakatlanmasi riskine girmek istememistir...

burda söylenebilecek tek sey saniyorum, bu yaklasimin, yani turu garanti görmenin takimi cok fazla rahatligi ve zihin olarak hazirlanamadiklari...

B. dedi ki...

@Bolat
Kumanda panelimi açtığım gibi değerli blogdaşım tamchee ve sizin yorumlarınızı gördüm.
tamchee'nin yazdıkları benim de cevabımdır diyeyim kısacası :)

3-5 kelam ekleyebilirim ama.
Bursaspor gibi gol ve hücum potansiyeli yüksek bir takıma karşı takımı geride tutamazsınız.
Sizin dediğiniz gibi yapıl(dı)sa Bursa'nın eli de armut toplamayacaktı ve toplamadı da.
Yani hızlı oyuncularıyla çabuk geri dönebiliyorlar. Daum'un bu zihniyeti yanlıştır.
"En iyi savunma,hücumdur" görüşü benim beyin kıvrımlarımda dolaştıkça ben Daum'un bu zihniyetini eleştireceğim.

Ancak görüşünüze de saygı duyarım.